Οικονομία

Μακροχρόνια άνεργοι 400 ευρώ: Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ποιοι θα το πάρουν

Μακροχρόνια άνεργοι 400 ευρώ: Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ποιοι θα το πάρουν
Μακροχρόνια άνεργοι 400 ευρώ: Αυτοί είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που θα πάρουν τα 400 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Μακροχρόνια άνεργοι 400 ευρώ: Διευκρινίσεις σχετικά με το ποιοι μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ εξέδωσε ο ΟΑΕΔ. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η πληρωμή του θα γίνει αυτόματα και ανέφερε αναλυτικά ποιοι θα πρέπει να κάνουν δήλωση του IBAN τους για να το λάβουν. Σύμφωνα λοιπόν, με τον Οργανισμό το επίδομα των 400 ευρώ, που ανακοίνωσε κατά το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά όσους εγγεγραμμένους ανέργους που απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου. Δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019 έως και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των 400 ευρώ, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμέτοχη σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) και δεν θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν πρέπει να προβούν σε καμία ενέργεια. Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Για όσους ανέργους ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδικασίες καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα ανακοινωθούν μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Σημειώνεται, πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments