Ελλάδα

Σχέδιο ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες – Μπλόκα και στους πιο απίθανους δρόμους

Σχέδιο ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες – Μπλόκα και στους πιο απίθανους δρόμους
Σχέδιο ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα: Η αστυνομία είναι έτοιμη να ξεπεράσει τον εαυτό της και να βρεθεί σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της Αθήνας για ελέγχους το διήμερο του Πάσχα.

Σχέδιο ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα: Δε θα υπάρξει δικαιολογία για κανέναν που θα επιχειρήσει το σαββατοκύριακο να κινηθεί προς περιοχές που είναι μακριά από το σπίτι του ή ακόμα και κοντά στο σπίτι του για να βρεθεί κοντά σε φίλους και συγγενείς. Ο έλεγχος από την αστυνομία θα είναι πολύ αυστηρός. Για παράδειγμα, αν ο αριθμός που έχει χρησιμοποιήσει κάποιος για τη μετακίνηση του δε συμβαδίζει με τα πράγματα που θα έχει μαζί του, θα “τρώει” πρόστιμο 300 ευρώ.

Μπορεί η Κυριακή του Πάσχα να θεωρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά πολύ κρίσιμες είναι και οι μέρες της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου.

Κάποιοι αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την εκκλησία και αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η αστυνομία έχει σκοπό να σταματήσει όλα αυτά τα περιστατικά με μπλόκα στους πιο απίθανους δρόμους με αστυνομικούς με πολιτικά έξω από τις εκκλησίες, με drones που θα πετούν πάνω από πολυκατοικίες και θα βλέπουν πόσοι ψήνουν στις ταράτσες. Τα μεγάλα γλέντια μπορεί και πάλι να φαίνεται δύσκολο να διαλυθούν, αλλά η παρέμβαση εισαγγελέα σίγουρα θα… διευκολύνει την κατάσταση.

Επιπλέον, όσοι έχουν το θράσος να καλέσουν τους πιστούς στις εκκλησίες μέσω social media θα έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος “ξεψαχνίζει” ειδικά το facebook για ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι πιο “πιστοί” από τους υπόλοιπους που σέβονται τα μέτρα και θέλουν να πάρουν ανθρώπους στο λαιμό τους. Αυτό δε θα γίνει ανεκτό σε καμία περίπτωση. Σχεδόν όλο το αστυνομικό προσωπικό της χώρας θα βρίσκεται στους δρόμους και θα κάνει Ανάσταση και Πάσχα με τη στολή.

Πάντως, σε ότι έχει να κάνει με τις εκκλησίες, το πρόβλημα αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στην επαρχία. Οι κοινότητες και τα χωριά σε απομακρυσμένα σημεία της χώρας, αλλά και οι κοινότητες που βρίσκονται πιο κοντά σε αστικά κέντρα, θα είναι προφανώς πιο δύσκολο να ελεγχθούν, αφού οι αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν οι αστυνομικοί θα είναι τεράστιες.

Που αναμένονται μπλόκα

Σε τουλάχιστον 20 σημεία όπως στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, Βάρης – Κορωπίου, λεωφόρο Μαρκοπούλου, λεωφόρο Μαραθώνος και λεωφόρο Πεντέλης προς Νέα Μάκρη θα υπάρχουν 24ωρα μπλόκα. Το ίδιο και στην Θεσσαλονίκη για αυτούς που θα προσπαθήσουν να μετακινηθούν από την πόλη στις εξοχικές τους κατοικίες στη Χαλκιδική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments