Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 17 νέα κρούσματα σήμερα – 2.224 συνολικά – 108 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 17 νέα κρούσματα σήμερα – 2.224 συνολικά – 108 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Tα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας είναι 17, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 108. Συνολικά έχουν προσβληθεί από τον ιό 2.224 πολίτες.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Όλο και αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί στη χώρα μας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση από το υπουργείο υγείας  και τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 17 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.224. Στο infographic που ακολουθεί απεικονίζονται τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, δηλαδή οι  επιβεβαιωμένοι θάνατοι έφτασαν τους 108, τα νέα κρούσματα της ημέρας τα 17, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 2.224.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2224, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες

  • Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα
  • 71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
  • Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 67 ετών
  • 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες
  • Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω
  • 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη
  • Το 89.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στους 108 ανήλθαν οι νεκροί από τον θανατηφόρο ιό στην Ελλάδα

Άλλοι δυο συνάνθρωποί μας έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα 91 ετών από την Πτολεμαΐδα και έναν 78 ετών στην Αθήνα. Τόσο ο 91χρονος ο οποίος εξέπνευσε τα ξημερώματα στο Μποδοσάκειο, όσο και ο 78χρονος που έφυγε από την ζωή στο νοσοκομείο Σωτηρία είχαν υποκείμενα νοσήματα.  Πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην χώρα μας είναι 108.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ένας ακόμη νεκρός από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 106. Πρόκειται για 76χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο στις 9 Απριλίου με συμπτώματα του ιού. Είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ελπιδοφόρα μηνύματα από το πειραματικό αντιϊκό φάρμακο «Remdesivir». Το φάρμακο δοκιμάστηκε σε ασθενείς με κορωνοϊό, με το 68% των ασθενών να παρουσιάζει σχετική υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Αισιοδοξία επικρατεί μετά και τα αποτελέσματα που γνωστοποιήθηκαν από το πειραματικό αντιϊκό φάρμακο «Remdesivir» της αμερικανικής φαρμακευτικής «Gilead». Το «Remdesivir»  δοκιμάστηκε σε ασθενείς με κορωνοϊό που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Newsweek», το Πανεπιστήμιο του Σικάγο δοκίμασε το νέο φάρμακο σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα του κορωνοϊού και στους περισσότερους αντιμετωπίσθηκε γρήγορα ο υψηλός πυρετός και τα συμπτώματα του αναπνευστικού, ενώ η νοσηλεία τους ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

«Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο κι αυτό είναι υπέροχο. Χάσαμε μόνο δύο ασθενείς», ανέφερε η ειδικός των μολυσματικών ασθενειών Καθλίν Μιουλέιν σε βίντεο που επικαλείται το δημοσίευμα. Στη πρώτη κλινική στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου συμμετείχαν 125 ασθενείς σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας και από αυτούς, οι 113 ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν είμαστε προφήτες, παρακολουθούμε τα δεδομένα

Κατά τη χθεσινή ενημέρωσή του ο κ .Τσιόδρας ξεκίνησε την ομιλία του με την παραδοχή ότι η θνησιμότητα παραμένει σταθερή στη χώρα μας και αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι «όλοι έχουμε αντέξει και θα πρέπει να συνεχίσουμε να αντέχουμε». Αφού ευχαρίστησε την Εκκλησία και τους πιστούς που συμβάλλουν, όπως είπε, στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να προστατευτούν κυρίως ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες επισήμανε πως «όλη αυτή η προσπάθεια μας, άξιζε τον κόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments