Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: 642 νέοι θάνατοι – 19.323 συνολικά

Γαλλία κορωνοϊός: 642 νέοι θάνατοι – 19.323 συνολικά
Γαλλία κορωνοϊός: Κατά 642 αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 19.323.

Γαλλία κορωνοϊός: Τραγική είναι η κατάσταση στη Γαλλία, καθώς άλλοι 642 προστέθηκαν στην λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό. Η επιδημία έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 19.323 θανάτους στη χώρα, από τις αρχές Μαρτίου, ήτοι επιπλέον 642 σε διάστημα 24 ωρών, όμως ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται και βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να υποχωρεί, επισήμανε σήμερα η γενική διεύθυνση Υγείας.

Συνολικά, 11.842 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία (+364) και 7.481 (+278) σε οίκους ευγηρίας και άλλες υποδομές φροντίδας, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με τη νόσο Covid-19 ανήλθε σήμερα σε 30.639, καταγράφοντας πτώση 551 ασθενών. Μεταξύ αυτών, 5.833 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός μειωμένος κατά 194 σε σύγκριση με χθες. Πρόκειται για τη 10η ημέρα που καταγράφεται πτώση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών και την τέταρτη ημέρα που καταγράφεται πτώση στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται.

Την ίδια ώρα, μια σοκαριστική διαπίστωση για τον κορωνοϊό στην Ιταλία αποκάλυψε ο ειδικός επίτροπος για την διαχείριση της έκτακτης ανάγκης,  Ντομένιο Αρκούρι. Όπως δήλωσε: «Στο Μιλάνο και σε όλη την Λομβαρδία, ο κορωνοϊός προκάλεσε εξαπλάσιο αριθμό νεκρών, απ΄ ό,τι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, με τους βομβαρδισμούς, στον άμαχο πληθυσμό: τους τελευταίους δυο μήνες πέθαναν 11.851 άνθρωποι, πριν οκτώ δεκαετίες, είχαμε δυο χιλιάδες θύματα».

«Οφείλουμε όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά και να έχουμε επίγνωση ότι ζούμε μια μεγάλη τραγωδία, την οποία δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας», πρόσθεσε. «Χωρίς την αναγκαία ασφάλεια, η προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης θα ακυρωθεί εν ριπή οφθαλμού», τόνισε ο Ιταλός επίτροπος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον οποίο «απαγορεύεται κάθε είδος αυτοσχεδιασμού, διότι πρέπει να προστατευθεί η υγεία όσων περισσότερων πολιτών γίνεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments