Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός κρούσματα: 4.785 νοσούντες – 40 θύματα σε 24 ώρες

Ρωσία κορωνοϊός κρούσματα: 4.785 νοσούντες – 40 θύματα σε 24 ώρες
Ρωσία κορωνοϊός κρούσματα: Κατά 40 αυξήθηκαν οι νεκροί στη Ρωσία τις τελευταίες 24 ώρες. Την ίδια επιβεβαιώθηκαν 4.785 νέα κρούσματα.

Ρωσία κορωνοϊός κρούσματα: Σε 36.793 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επιπλέον 4.785, σύμφωνα με το κέντρο αναφοράς. «Το τελευταίο 24ωρο 4.785 κρούσματα καταγράφηκαν σε 79 περιφέρειες στη Ρωσία. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 15% και έφτασαν τις 36.793 σε 85 περιφέρειες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από τα νέα κρούσματα τα 2.649 εντοπίζονται στη Μόσχα, τα 427 στην περιφέρεια της Μόσχας και 139 στην Αγία Πετρούπολη. Οι νεκροί από τον ιό αυξήθηκαν κατά 40 ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών σε 313. Στο μεταξύ 467 άνθρωποι έχουν αναρρώσει το τελευταίο 24ωρο, ενώ συνολικά έχουν πάρει εξιτήριο 3.057.

«Ναι» στη θεραπεία ασθενών με υδροξυχλωροκίνη:

Την ίδια ώρα, η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε τη θεραπεία ασθενών με κορωνοιό με υδροξυχλωροκίνη, παράγωγο της χλωροκίνης που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ελονοσίας, η αποτελεσματικότητα της οποίας αποτελεί το θέμα μιας παγκόσμιας συζήτησης. Συγκεκριμένα με διάταγμα που εξέδωσε χθες, Πέμπτη, η ρωσική κυβέρνηση έδωσε οδηγίες προς την κατεύθυνση αυτή στους ιατρικούς οργανισμούς, διευκρίνιζοντας πως η Κίνα προσέφερε στη Ρωσία περισσότερα από 68.000 κουτιά αυτού του φαρμάκου. Το διάταγμα δημοσιεύθηκε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ.

Η υδροξυχλωροκίνη πρόκειται να διανεμηθεί στα νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό ή ύποπτα κρούσματα. Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των ιατρικών υπηρεσιών ανέλαβε να παρακολουθεί την εξέλιξη των ασθενών ώστε να βεβαιωθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments