Video

Γκουανγκζού γήπεδο: Το εκπληκτικό νέο γήπεδο της Γκουανγκζού θα είναι σε σχήμα λουλουδιού [vid]

Γκουανγκζού γήπεδο: Το εκπληκτικό νέο γήπεδο της Γκουανγκζού θα είναι σε σχήμα λουλουδιού [vid]
Η κινέζικη ομάδα Γκουανγκζού θα έχει ίσως το ομορφότερο γήπεδο στον κόσμο.

Γκουανγκζού γήπεδο: Η κινεζική ομάδα ξεκίνησε ήδη τις εργασίες για το εντυπωσιακό νέο της στάδιο, το οποίο θα έχει σχήμα λουλουδιού (και συγκεκριμένα ινδικού λωτού). Η καινούργια έδρα του συλλόγου θα έχει χωρητικότητα 100.000 θέσεων, θα παραδοθεί πριν το τέλος του 2022 και θα έχει κόστος που εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 1,55 δις ευρώ.

Η Κουανγκτσόου Έβεργκραντ (απλοποιημένα κινεζικά: 广州恒大淘宝, παραδοσιακά κινεζικά: 廣州恆大淘寶, πινγίν: Guǎngzhōu Héngdà Táobǎo, γιουτπίνγκ: Gwong2 Zau1 Hang4 Daai6 Tou4 Bou2) είναι κινεζική επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου με έδρα το γήπεδο Τιάν-Χε, χωρητικότητας 58.500 θεατών, στο Κουανγκτσόου (Καντόνα) του Κουανγκτόνγκ. Ιδρύθηκε το 1954. Σήμερα συμμετέχει στην Κινεζική Σούπερ Λιγκ.

Εξαιτίας ενός σκανδάλου στημένων αγώνων, το 2010 η Κουανγκτσόου υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, αλλά αγοράστηκε από την εταιρεία Evergrande Real Estate Group, με αποτέλεσμα την αγωνιστική άνοδο της ομάδας, κατακτώντας το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και στη συνέχεια πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα Κίνας (2011, 2012, 2013, 2014, 2015).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments