Πως Να

13033 χρέωση: Πως μπορώ να βγω για περπάτημα

13033 χρέωση: Πως μπορώ να βγω για περπάτημα
13033 χρέωση: Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης θέλει να βγει να περπατήσει θα πρέπει να ακολουθήσει μερικά απλά βήματα.

13033 χρέωση: Έχει περάσει περίπου ένας μήνας από τότε που άρχισε η καραντίνα στην Ελλάδα. Το “Μένουμε σπίτι” έγινε συνήθεια και σε μεγάλο ποσοστό οι πολίτες έδειξαν πειθαρχεία. Οι κόποι όλων φαίνονται και από την καμπή του κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες. Τα νέα κρούσματα μειώνονται κάτι που γεμίζει αισιοδοξία τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι άνθρωποι της κυβέρνησης εξετάζουν το πλάνο για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν όλα τελειώσει. Μέχρι να ανακοινωθούν νέα πιο ελαστικά μέτρα η καραντίνα ισχύει κανονικά. Η πλειοψηφία των καταστημάτων παραμένει κλειστή, ενώ για τις μετακινήσεις υπάρχει το ειδικό καθεστώς με την βεβαίωση κυκλοφορίας για όλους τους πολίτες που επιθυμούν να βγουν από το σπίτι τους. Αυτό θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου όπως έχει ανακοινωθεί.

Πως θα βγείτε για περπάτημα

Για να βγει κάποιος από το σπίτι του θα πρέπει η ανάγκη του να είναι μέσα στις πολύ βασικές που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Μια από αυτές είναι η προσωπική άθληση σε εξωτερικό χώρο. Αρκετοί συμπολίτες μας επιλέγουν να βγαίνουν για λίγη ώρα εκτός σπιτιού καθώς ο εγκλεισμός μπορεί να γίνει αρκετά κουραστικός. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει κατάχρηση αυτού του δικαιώματος, αλλά αυτό αποτελεί μια μικρή μειοψηφία.

Αν κάποιος θέλει να βγει από το σπίτι του για να περπατήσει ή να τρέξει έχει τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι να μπει στο forma.gov.gr και να κατεβάσει μια βεβαίωση τύπου Β. Επειδή δεν έχουν όλοι εκτυπωτές στο σπίτι τους υπάρχει και η επιλογή της χειρόγραφης βεβαίωσης. Η τρίτη και πιο εύκολη είναι η αποστολή ενός sms στο 13033. Στέλνοντας τον αριθμό έξι κενό, το ονοματεπώνυμο σας και την διεύθυνση κατοικίας θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments