Ελλάδα

Μαθηματική μελέτη κορωνοϊός: Νέα ημερομηνία για το τέλος της πανδημίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μαθηματική μελέτη κορωνοϊός: Νέα ημερομηνία για το τέλος της πανδημίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Μαθηματική μελέτη κορωνοϊός: Η πορεία της διασποράς του ιού γεννά ελπίδες για παύση της πανδημίας πολύ σύντομα.

Μαθηματική μελέτη κορωνοϊός: Αισιόδοξο είναι το κλίμα που επικρατεί στον επιστημονικό κύκλο, με τις εκτιμήσεις των ειδικών για την πορεία του ιού στη χώρα μας να είναι απολύτως θετικές. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιώργο Τσιρώνη, η πορεία της εξάλωσης του ίου έχει εκπλήξει ευχάριστα τους επιστήμονες, καθώς με τα δεδομένα που είχε συγκεντρώσει η ομάδα ως το τέλος του Μαρτίου, υπολογιζόταν ότι τα κρούσματα θα μηδενιστούν γύρω στις 27-28 Μαΐου. «Τα μαθηματικά μοντέλα, μας δείχνουν ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα και η πρώτη φάση θα κλείσει δύο εβδομάδες νωρίτερα, γύρω στις 10 Μαΐου» τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

«Αν δεν είναι μηδέν τα κρούσματα, θα είναι κοντά στο μηδέν»

Ο κ. Τσιρώνης σχετικά με τον ιό εκτίμησε ότι σύμφωνα με τα μοντέλα αυτά αναθεωρείται προς τα κάτω και ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων, ο οποίος ενώ αναμενόταν να υπερβεί τις 3.500, θα είναι κατά πολύ χαμηλότερος. «Αυτό που μας λένε τα μαθηματικά είναι η γενική εικόνα και συμπίπτει μ’ αυτά που δίνουν οι εμπειρογνώμονες και η επιτροπή».

Τι είπε για «δεύτερο κύμα»

Αναφορικά με το αν «χτίζονται» μοντέλα για δεύτερο κύμα επεσήμανε: «Είναι μια βασική δραστηριότητα, αν και είναι πολύ καινούριος ο ιός και δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Ο κόσμος περιμένει ότι θα δραστηριοποιηθεί ξανά ο ιός όταν αρχίσουν ξανά τα κρύα. Θα πρέπει να προετοιμαστεί το σύστημα για την κατάλληλη δράση και ειδικά η δική μας, η εκπαιδευτική κοινότητα, που θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υπογράμμισε ο κ. Τσιρώνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments