Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: 531 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Μειώνεται ο καθημερινός αριθμός των θυμάτων

Γαλλία κορωνοϊός: 531 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Μειώνεται ο καθημερινός αριθμός των θυμάτων
Γαλλία κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά είναι - όπως και αν ακούγεται - τα στοιχεία που έρχονται σήμερα για την εξέλιξη της πανδημίας στη Γαλλία με την επιστημονική κοινότητα της χώρας να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες ημέρες.

Γαλλία κορωνοϊός: Η επιδημία της νόσου Covid-19 έχει σκοτώσει 20.796 ανθρώπους στη Γαλλία, από τις αρχές Μαρτίου, εκ των οποίων οι 531 πέθαναν σε διάστημα 24 ωρών, όμως η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζει να μετριάζεται σταδιακά, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής Υγείας.

Συνολικά, 12.900 έχουν πεθάνει στα νοσοκομεία, ήτοι επιπλέον 387 από χθες Δευτέρα και 7.896 σε οίκους ευγηρίας και άλλα κέντρα φροντίδας (+144), εξήγησε ο Σαλμόν, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί.

Όμως, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται και που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται με αργούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται μειώθηκε για έβδομη συναπτή ημέρα, ενώ ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ κατέγραψε πτώση για 13η συνεχόμενη ημέρα, στους 5.433, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Μαρτίου.

Εντούτοις, όπως επισήμανε ο Ζερόμ Σαλμόν, η πανδημία παραμένει «μαζική». Στη Γαλλία επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία πως η πανδημία τις επόμενες ημέρες θα καταλαγιάσει και τα θύματα καθημερινά θα είναι σαφώς λιγότερα. Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ, έδωσε τις πρώτες κατευθυντήριες για όσα θα ακολουθήσουν μετά την 11η Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της επιστροφής στην κανονικότητα. Οι Γάλλοι τον επόμενο μήνα θα επιδιώξουν με συντεταγμένες κινήσει να επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς παίρνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ατομικής υγιεινής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments