Ελλάδα

Με χωρίσματα, μάσκες και αντισηπτικά η εξυπηρέτηση σε εστιατόρια, καφετερίες και μπαρ [vid]

Με χωρίσματα, μάσκες και αντισηπτικά η εξυπηρέτηση σε εστιατόρια, καφετερίες και μπαρ [vid]
Η νέα κανονικότητα στην οποία αναφέρθηκε και στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να αλλάξει άρδην την εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα στους χώρους εστίασης και αναψυχής.

Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά καθημερινά στις χώρες που έχουν τα λιγότερα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα και κατά συνέπεια τους λιγότερους καταγεγραμμένους θανάτους από την επέλαση της φονικής πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί πως η κανονικότητα θα επιστρέψει γρηγορότερα από το αναμενόμενο, ωστόσο είναι σαφές πως αυτό θα γίνει με σταθερά βήματα, καθώς όπως τόνισε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του τα βήματα θα γίνονται συντονισμένα και αν χρειάζεται θα επιστρέφουμε και πάλι πίσω.

Για την ώρα δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι ημερομηνίες επιστροφής στην κανονικότητα, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα, τα οποία θα ξεκινήσουν από τις 4 Μαΐου και έπειτα.

Όσον αφορά τα καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια είναι σαφές πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του σε σχέση με αυτό που ίσχυε πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με εφαρμογή αυστηρών μέτρων και με νέες χωροθετήσεις θα ανοίξουν και πάλι καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια. Τα τραπεζοκαθίσματα θα μειωθούν και οι αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων θα μεγαλώσουν. Με αποστάσεις ασφαλείας λόγω κορωνοϊού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάθονται πλέον οι πελάτες στα καταστήματα εστίασης.

Παρότι δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις πολύ ιδιοκτήτες είτε με πατέντες είτε με αναμόρφωση της χωροταξίας στα καταστήματα ετοιμάζονται για την μετά καραντίνας εποχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments