Ελλάδα

Πρόσφυγες στη Μαλακάσα: Θετικό κρούσμα στη δομή – Ιχνηλάτιση και στο Καπανδρίτι

Πρόσφυγες στη Μαλακάσα: Θετικό κρούσμα στη δομή – Ιχνηλάτιση και στο Καπανδρίτι
Πρόσφυγες στη Μαλακάσα: Θετικός στη νόσο βρέθηκε ένας Αφγανός πρόσφυγας στην δομή της Μαλακάσας. Σε καραντίνα η περιοχή.

Πρόσφυγες στη Μαλακάσα: Έπειτα από κρούσμα κορωνοιού που βρέθηκε σε δομή όπου διαμένουν πρόσφυγες στην Μαλακάσα, σε καραντίνα τέθηκαν κρατικές υπηρεσίες σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι. Συγκεκριμένα θετικός στη νόσο βρέθηκε ένας Αφγανός πρόσφυγας στην δομή της Μαλακάσας, ενώ ο μετανάστης μαζί την γυναίκα και το παιδί του σύμφωνα με το ethnos.gr είχαν προσέλθει στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, το Μεγάλο Σάββατο, προκειμένου να καταγγείλουν κακοποίηση του παιδιού τους στη δομή φιλοξενίας.

Αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα στο Κρανίδι

Πρόκειται για επαφές των 150 ατόμων που νοσούν. Υπενθυμίζεται, πως το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Ωστόσο, χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε. Όπως είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο. «Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments