Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Κανένας θάνατος – 6 νέα κρούσματα και 34 ασυμπτωματικοί φορείς

Κορωνοϊός Κίνα: Κανένας θάνατος – 6 νέα κρούσματα και 34 ασυμπτωματικοί φορείς
Κορωνοϊός Κίνα: Έπειτα και τα έξι νέα κρούσματα ο απολογισμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 82.804, ωστόσο δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος.

Κορωνοϊός Κίνα: Έξι νέα κρούσματα ανακοίνωσε ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η Εθνική Επιτροπή Υγείας στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 10 την προηγουμένη, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό να ανέρχεται πλέον σε 82.804. Σημειώνεται ότι τα δύο από τα νέα κρούσματα ήταν του είδους που το Πεκίνο αποκαλεί εισαγόμενα, εντοπίστηκαν δηλαδή μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στην Κίνα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό. Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων ασυμπτωματικών φορέων του ιού που εντοπίστηκαν αυξήθηκε σε 34, από 27 την προηγουμένη.

Ο απολογισμός των νεκρών παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.632 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας.

Παράλληλα άλλοι πενήντα άνθρωποι βγήκαν από νοσοκομεία το προηγούμενο 24ωρο. Ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά έξι, στους 57. Συνολικά, στα νοσοκομεία ακόμα νοσηλεύονται 915 άνθρωποι, ενώ 77.257 έχουν ιαθεί.

Υπενθυμίζεται ότι και η Ισπανία κατέγραψε 367 νεκρούς τις τελευταίες 24 ώρες, το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα υποχώρησε σε ημερήσιους θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, κατέληξαν μόλις 367 ασθενείς, ο χαμηλότερος αριθμός εντός Απριλίου. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία ανήλθε σε 22.524 από 22.157 την Πέμπτη.

Δείτε το βίντεο με το συνολικό απολογισμό των νεκρών σε ολόκληρο τον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοιού:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments