Διεθνή

Κύπρος κορωνοϊός: Παράταση ως τις 17 Μαΐου στην απαγόρευση πτήσεων

Κύπρος κορωνοϊός: Παράταση ως τις 17 Μαΐου στην απαγόρευση πτήσεων
Κύπρος κορωνοϊός: Μέχρι τις 17 Μαΐου παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων στην Κύπρο, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της νόσου του κορωνοϊού στο Νησί.

Κύπρος κορωνοϊός: Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 17 Μαΐου την απαγόρευση πτήσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, την οποία μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το υπουργικό συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρία:

«Αποφάσισε όπως η απαγόρευση πτήσεων που ισχύει στο τροποποιητικό Διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με ημερομηνία 18 Απριλίου 2020, παραταθεί από την Πέμπτη 30 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 17 Μαΐου 2020». Η Κύπρος έχει καταγράψει 795 κρούσματα της COVID-19 και 13 θανάτους ως άμεσο αποτέλεσμα του ιού, σύμφωνα με τα στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν χθες.

Η χώρα έχει επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις, περιλαμβανομένης και της νυκτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, και επιτρέπει στους πολίτες να βγαίνουν μόνο μία φορά την ημέρα από τα σπίτια τους με ειδική άδεια. Τα πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Νησί προέκυψαν μέσα από τη διενέργεια 2.322 διαγνωστικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, τα νέα περιστατικά κατανέμονται ως εξής:

  • Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 788 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς κανένα θετικό περιστατικό,
  • Από σύνολο 270 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 3 περιστατικά ήταν θετικά
  • Από σύνολο 256 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα
  • Από σύνολο 149 εργαστηριακών εξετάσεων εργαζομένων στο τομέα της Υγείας, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για επαγγελματία υγείας στο κέντρο υγείας στο Ακάκι.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments