Οικονομία

Πρώτη κατοικία προστασία: Έρχονται πλειστηριασμοί – Άκαρπη η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και θεσμών

Πρώτη κατοικία προστασία: Έρχονται πλειστηριασμοί – Άκαρπη η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και θεσμών
Πρώτη κατοικία προστασία: Έπειτα από αρκετές ώρες η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία στο ελληνικό αίτημα για παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται σήμερα

Πρώτη κατοικία προστασία: Τι και αν η πανδημία του κορωνοϊού θερίζει ακόμη τον πλανήτη, φαίνεται πως το αυτί των θεσμών δεν ιδρώνει. Ήδη η χθεσινή τηλεδιάσκεψη για το αίτημα της ελληνικής πλευράς για παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρξε άγονη μεταξύ των δυο πλευρών ενώ θα συνεχιστεί και σήμερα με νέα τηλεδιάσκεψη.

Και μπορεί η ελληνική πλευρά να έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων το γεγονός ότι δεν γίνεται με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει γονατίσει επιχειρήσεις και οικονομία να μην υπάρξει πάγωμα των πλειστηριασμών και παράταση του υφιστάμενου καθεστώτος που λήγει στις 30 Απριλίου έστω και για λίγους μήνες.

Από την πλευρά τους οι θεσμοί δεν έχουν αποδεχτεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς ενώ όπως επισήμαναν δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ενώ η υποχώρηση που φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να κάνουν και αυτή υπό προϋποθέσεις είναι για τους πληττόμενους από την κρίση δανειολήπτες, όσους δηλαδή, είχαν μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ν. 4605/2019 πριν την πανδημία.

 

Ωστόσο το γεγονός ότι από τα υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν μετά τα περιοριστικά μέτρα υποδεικνύει σε δανειολήπτες ότι η κυβέρνηση δεν έχει βρει λύση στο θέμα της πρώτης κατοικίας με αποτέλεσμα η ελληνική κοινωνία να βρεθεί μπροστά σε μια κατάσταση μαζικών πλειστηριασμών παρά την οικονομική κρίση που διανύουμε και η οποία αναμένεται ακόμη πιο σκληρή το επόμενο διάστημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments