Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία: Στους 2.805 οι νεκροί – Μείωση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός Τουρκία: Στους 2.805 οι νεκροί – Μείωση των κρουσμάτων
Κορωνοϊός Τουρκία: 99 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Αποκλιμάκωση της επιδημίας, αλλά προβλήματα στην οικονομία.

Κορωνοϊός Τουρκία: Σύμφωνα με ανακοίνωση του τούρκου υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, 99 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο με το σύνολο των θανάτων να έχει φτάσει τις 2.805. Τα σημερινά στοιχεία σχετικά με τους θανάτους δείχνουν κάμψη ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 2.357.

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό η σημερινή ημέρα είχε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων εδώ και 20 ημέρες, με 2.357. Το σύνολο από την αρχή της κρίσης ανέρχεται στα 110.130. Επίσης ο Κοτζά ανακοίνωσε ότι 3.500 ασθενείς ανέρρωσαν το τελευταίο 24ωρο και για άλλη μια ημέρα μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών στην εντατική.

Αποκλιμάκωση της επιδημίας, αλλά προβλήματα στην οικονομία

Η επιδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, φαίνεται να μπαίνει σε μια πορεία αποκλιμάκωσης στην Τουρκία. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η καμπύλη σιγά σιγά “επιπεδοποιείται”, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά και η Άγκυρα ήδη ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αρχίσει να χαλαρώνει σταδιακά μετά το Ραμαζάνι, δηλαδή στα τέλη Μαΐου, τα περιοριστικά μέτρα που έχει θέσει σε ισχύ. Όμως κατά πολλούς, ένα πολύ σοβαρότερο πρόβλημα αναμένεται να κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα, αυτό της οικονομίας.

Πολλοί τούρκοι αναλυτές έχουν αρχίσει να ασχολούνται με την επικείμενη σοβαρή οικονομική κρίση, που όλοι αναμένουν και η οποία μπορεί να δημιουργήσει αλλαγές και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η Τουρκία, όπως και άλλες χώρες, πήρε κάποια οικονομικά μέτρα για να μετριάσει τον αντίκτυπο που είχε η επιδημία του κορωνοϊού στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Ο Πρόεδρος Ερντογάν στα μέσα Απριλίου εξήγγειλε ένα πακέτο ύψους 100 δισ. τουρκικών λιρών (περίπου 13,5 δισ. ευρώ) για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ενώ απαγορεύτηκαν οι απολύσεις για τρεις μήνες. Επιπλέον οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών, επειδή οι επιχειρήσεις που εργάζονταν έχουν κλείσει, λαμβάνουν ένα μηνιαίο βοήθημα 1.170 τ.λ. (155 ευρώ) για ένα τρίμηνο.

Όμως η τουρκική οικονομία βρισκόταν ήδη σε κρίση και πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού. Η ανεργία τον Ιανουάριο του 2020 έτρεχε με ρυθμό 13,8% και η ανεργία των νέων με 24,5%. Το εθνικό νόμισμα είχε αρχίσει να κλυδωνίζεται από το περασμένο φθινόπωρο και οι συνεχείς μειώσεις των επιτοκίων που εξήγγειλε η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, ενώ γίνονταν για να στηρίξουν το νόμισμα ,είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments