Οικονομία

Ευέλικτη εργασία: Το κράτος θα καλύπτει το 40-60% του μισθού

Ευέλικτη εργασία: Το κράτος θα καλύπτει το 40-60% του μισθού
Ευέλικτη εργασία: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης των θέσεων εργασίας μπαίνοντας ακόμη και στη διαδικασία πληρωμής ακόμη και του μισού μισθού προχωρώντας με βάση το πρόγραμμα SURE που πρόσφατα αποφασίστηκε στο Eurogroup

Ευέλικτη εργασία: Σχέδιο για κρατική χρηματοδότηση του μισθολογικού κόστους όσων εργαζομένων θα μπουν σε ευέλικτα σχήματα εργασίας περιλαμβάνει ο προγραμματισμός της κυβέρνησης με βάση το πρόγραμμα SURE που πρόσφατα αποφασίστηκε στο Eurogroup.

Προσαύξηση στους μισθούς των εργαζομένων που εργάζονται υπό καθεστώς ευέλικτων μορφών εργασίας, όπως μερική απασχόληση και εκ περιτροπής θα καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει τόσο η Καθημερινή όσο και το Έθνός, το κράτος θα καλύπτει το 40%-60% των απωλειών όσων εργαζομένων θα μπαίνουν σε ευέλικτα σχήματα απασχόλησης ενώ θα πριμοδοτεί και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μελετάει σχέδιο για την επόμενη μέρα καθώς από τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ προκύπτει πάγωμα των προσλήψεων και των απολύσεων. Με δεδομένο αυτό το στοιχείο εκτιμάται ότι μετά το διάστημα της απαγόρευσης των απολύσεων θα υπάρξει τσουνάμι απολύσεων καθώς οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ιδιαίτερα όσες έκλεισαν με εντολή δημόσιας αρχής αλλά και αυτές που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Το νέο σχέδιο που βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία βασίζεται στο πρόγραμμα Sure, ο οποίο θα χρηματοδοτήσει το βασικό μέρος, και προβλέπει καταβολή προσαύξησης μισθού και ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων με μερική απασχόληση και με εκ περιτροπής εργασία. Συγκεκριμένα με βάση το σχέδιο θα καταβάλλεται στους εργαζόμενους με ευέλικτη μορφή εργασίας ένα επιπλέον ποσό στον μισθό τους με αντίστοιχη προσαύξηση στις ασφαλιστικές τους εισφορές διατηρώντας έτσι την θέση εργασίας.

Το πρόγραμμα SURE θα λειτουργήσει στη βάση των διδαγμάτων της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008: το κράτος-μέλος που θα ενεργοποιήσει το μέσο θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να παραμείνουν στη δουλειά τους και τις εταιρείες να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση με τους υπαλλήλους τους, δηλαδή χωρίς να κάνουν απολύσεις.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Sure ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πριν από κάποιες μέρες ότι θα είναι μέχρι 100 δισ ευρώ και φαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει μέχρι 1,4 δισεκατομμύρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments