Ειδήσεις

Χαρδαλιάς Ξάνθη καραντίνα: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μύκης

Χαρδαλιάς Ξάνθη καραντίνα: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μύκης
Χαρδαλιάς Ξάνθη καραντίνα: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μύκης της Ξάνθης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς Ξάνθη καραντίνα: Την παράταση της καραντίνας στο δήμο Μύκης της Ξάνθης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς  τόνισε πως είναι ιδιαίτερη η εβδομάδα που ξεκίνησε, ενώ ξεκαθάρισε πως ισχύουν στο απόλυτο τα περιοριστικά μέτρα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σταδιακή άρση των μέτρων καθώς και στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα γίνει αύριο Τρίτη στις 18:00 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα χαλαρώσουν τα μέτρα ενόψει Πρωτομαγιάς, πως δεν θα επιτρέπονται οι εκδρομές και πως θα ισχύουν οι περιοριστικοί όροι, ενώ τόνισε πως οι εκδηλώσεις της ημέρας θα μετατεθούν μια εβδομάδα αργότερα. Όσον αφορά την καραντίνα για τον δήμο Μύκης σημείωσε: «Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας. Μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία», πρόσθεσε.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους:

Με τη σειρά του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επιστροφή, σταδιακά, στην κανονικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους μετά την άρση των μέτρων. Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Να σημειωθεί πως αυτό θα ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

«Η μάσκα στην επόμενη φάση δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα μας δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και θα πρέπει να τονιστεί η χρήση της μαζί με την προσεκτική υγιεινή των χεριών και την τήρηση των αποστάσεων και μόνο ως ένα συμπληρωματικό μέτρο που θα αφορά την πιθανότητα μετάδοσης και από ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς ασθενείς», ξεκαθάρισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments