Διεθνή

5G: Έκτακτα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της δαιμονοποίησης του δικτύου

5G: Έκτακτα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της δαιμονοποίησης του δικτύου
5G: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται να προσθέσει στην έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να χαρακτηρίσει αναληθή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως τα δίκτυα νέας γενιάς ευθύνονται για την μετάδοση της πανδημίας.

5G: Μετά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), έρχεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χαρακτηρίσει αναληθή την είδηση (fake news) ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς μεταδίδουν τον κορωνοϊό. Η Ε.Ε. αναμένεται σύντομα να καλέσει τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών να το πράξουν.

Ήδη, ως ένα βαθμό, ρόλο προφύλαξης των καταναλωτών από τέτοιους είδους τερατώδεις αναλήθειες έχουν αναλάβει οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργούν δημοφιλείς πλατφόρμες όπως Facebook, Twitter κ.ά. Οι τελευταίες αναλαμβάνουν να σβήνουν από τις πλατφόρμες τους σχόλια που αφορούν την επικινδυνότητα των κεραιών 5G ως φορέων μετάδοσης του κορωνοϊού.

Όσο και αν φαίνεται παράλογο, στις 8 Απριλίου όπως αναφέρει το kathimerini.gr, ο ίδιος ο ΠΟΥ αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει fake news τη διάδοση του κορωνοϊού μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. «Οι ιοί δεν διαδίδονται μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και της κινητής τηλεφωνίας» ανέφερε, καθώς πολλοί στον πλανήτη συνδύασαν την πανδημία του COVID-19 με την έναρξη της λειτουργίας δικτύων 5G σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Εξάλλου, ο ΠΟΥ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημείωνε ότι, ενώ πολλές χώρες έχουν προσβληθεί από τον ιό, εντούτοις δεν διαθέτουν δίκτυα κινητής τηλεφωνία 5G.

Στο πλαίσιο αυτό, κινητοποιείται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχεδιάζοντας κυρίως μέτρα ενημέρωσης του κοινού και παράλληλα ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας 5G. Τα μέτρα αυτά έρχονται ως αντιστάθμισμα στην παραπληροφόρηση αλλά και στη διεύρυνση του «κινήματος» κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και ιδίως στα δίκτυα 5G. Στη χώρα μας δεν υπήρξαν κρούσματα καταστροφής κεραιών, όμως υπήρξαν σε άλλες χώρες μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Ολλανδία κ.ά. Στις χώρες αυτές, πολέμιοι κεραιών βανδάλισαν ιστούς και κεραιοσυστήματα, ειδικά εκείνων που υποστηρίζουν τη λειτουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G. Μέσα στην άγνοιά τους, μάλιστα, ορισμένοι έκαψαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς (4G) θεωρώντας τες κεραίες 5G.

Στη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται «Νεάπολη Εξάρχεια Λυκαβηττός Κολωνάκι Γκύζη Πολύγωνο Επιτροπή Αγώνα ζωής», η οποία καταφέρεται κατά της κινητής τηλεφωνίας και ιδιαίτερα κατά της κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. Στις ανακοινώσεις της, η Επιτροπή Αγώνα χαρακτηρίζει 20-25 κεραίες που βρίσκονται πλησίον σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών στο κέντρο της Αθήνας «κεραίες-δολοφόνους», για τις οποίες μάλιστα εκτιμά ότι μπορεί να είναι… G5. Η Επιτροπή δίνει και τις διευθύνσεις όπου βρίσκονται αυτές οι κεραίες στο κέντρο της Αθήνας.

Η ενημερωτική καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της παραπληροφόρησης για την κινητή τηλεφωνία θα ανατεθεί πιθανότατα στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές. Με βάση αυτή, επιδίωξη θα είναι να διαδοθεί το μήνυμα ότι η ηλεκτρομαγνητική (ΗΜ) ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένης εκείνης της τεχνολογίας 5G, είναι 50 φορές χαμηλότερη από τα όρια που οι διεθνείς οργανισμοί ορίζουν ως επικίνδυνα για τους ανθρώπους. Επίσης βασικό μήνυμα θα είναι το αποτέλεσμα της μελέτης του ΠΟΥ, η οποία κατατάσσει την ΗΜ ακτινοβολία στις «πιθανές αιτίες καρκινογένεσης» για τον άνθρωπο, με την επικινδυνότητά της να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με εκείνη που έχει η ανάλωση τροφών σε άλμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments