Ελλάδα

32 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – συνολικά 2.566 – 138 νεκροί [infographic]

32 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – συνολικά 2.566  – 138 νεκροί [infographic]
32 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Ακόμη δύο θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 32, ενώ συνολικά 2.566 συμπολίτες μας έχουν προσβληθεί από τον ιό και 138 έχουν καταλήξει.

32 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Η μακάβρια λίστα των θυμάτων στη χώρα μας ανεβαίνει, ενώ σημειώνονται και νέα κρούσματα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να μας ενημερώνουν σχετικά με την πορεία του ιού στην Ελλάδα, τα  νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, είναι 32 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε 2.566, ενώ οι νεκροί ανήλθαν στους 138, καθώς σήμερα πέθαναν άλλοι δύο συμπολίτες μας.

Από τα 2566 κρούσματα το 55.6% αφορά άνδρες. Αναλυτικά τα στοιχεία που ειπώθηκαν σήμερα:

  • Από αυτά, 588 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • 1262 (49.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 40 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών.
  • 12 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 70 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Στους 138 τα θύματα στη χώρα μας μέχρι και αυτή τη στιγμή

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Μέσα στις τελευταίες ώρες έχουν γίνει γνωστοί ακόμη δυο θάνατοι, με τα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας να έχουν πλέον φτάσει τα 138. Το τελευταίο, χρονικά, θύμα του κορωνοϊού είναι ένας 84χρονος άνδρας, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, με υποκείμενα νοσήματα.

Ένα ακόμη θύμα του νέου κορωνοϊού είχε προστεθεί στη μακάβρια λίστα αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανεβάζοντας τότε τον απολογισμό των νεκρών στην Ελλάδα, στους 137. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, για έναν 90χρονο με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Κλινική “Ταξιάρχαι”: Εφαρμόσαμε όλα τα μέτρα

«Η κλινική «Ταξιάρχαι» εφαρμόζει με ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφαλείας» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του ιδιωτικού νοσοκομείου στο Περιστέρι, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Απόστολος Λύτρας. Στο δελτίο Τύπου της κλινικής, οι υπεύθυνοι της οποίας ερευνώνται από τον εισαγγελέα για ενδεχόμενη κακουργηματική παραβίαση των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, αναφέρεται πως έγιναν όλα τα ενδεδειγμένα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, αλλά και αμέσως μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος.

Με το δελτίο Τύπου επίσης, εκφράζεται συντριβή για τους θανάτους ασθενών «τους οποίους, όσο νοσηλεύονταν σε εμάς με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα, τους περιθάλπταμε με υψηλό αίσθημα ιατρικού καθήκοντος». Παράλληλα επισημαίνεται, πως η κλινική, που αναφέρει ότι εφαρμόζει «συνειδητά οικονομική πολιτική χαμηλού κόστους», θα προσκομίσει στην Εισαγγελία και σε κάθε αρμόδια αρχή, «αμελλητί» όλα τα στοιχεία που θα της ζητηθούν.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα μέτρα περιορισμού αν δεν είμαστε προσεκτικοί:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments