Ελλάδα

Πότε ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς

Πότε ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς
Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του για τις εκκλησίες. Τι θα ισχύσει στις 4 Μαΐου και τι στις 17 Μαΐου.

Στο σημερινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε σε όλα όσα αναμένεται να ισχύσουν από τις 4 Μαΐου, ενώ έκανε λόγο και για το τι θα ισχύσει με το άνοιγμα των εκκλησιών προς τους πιστούς. Συγκεκριμένα από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές για ατομική λατρεία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε την υψίστης σημασίας ατομική υγιεινή και τους αυστηρούς αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την εκκλησία λέγοντας:

«Επιτρέψτε μου, εδώ, μία αναφορά στην Εκκλησία: Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους».

Ένα απόσπασμα από το συνολικό διάγγελμα του πρωθυπουργού:

«Συμπολίτες μου,

Εδώ και μήνες η πατρίδα μας, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, δίνει μια μάχη με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό. Πήραμε μέτρα πρωτοφανή για να περιορίσουμε την εξάπλωσή του. Αποδεχτήκαμε, ως κοινωνία, την ανάγκη να παραλύσει η οικονομική δραστηριότητα για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Μείναμε μακριά από ανθρώπους που αγαπάμε για να τους προστατεύσουμε. Δεν πήγαμε στις εκκλησίες μας. Και μείναμε στο σπίτι, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών. Επιδείξαμε, επιδείξατε, πρωτοφανή υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Έτσι, η ατομική στάση έγινε συλλογική επιτυχία. Και οι δεσμοί Πολιτείας και πολιτών πλαισιώθηκαν από μεταρρυθμίσεις που άλλοτε έμοιαζαν μακρινές ή και αδύνατες: Ψηφιακή δημόσια Διοίκηση που εξυπηρετεί γρήγορα, απλά και εύκολα. Εργασία και Εκπαίδευση από απόσταση.

Ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και μια Πολιτική Προστασία που απέδειξε ότι μπορεί να βρεθεί δίπλα μας σε κάθε ανάγκη. Όλα αυτά δεν ήταν προϊόν τύχης, αλλά σκληρής δουλειάς. Οι μεγάλες επιτυχίες οφείλονται στους πολλούς μικρούς ήρωες, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ευθύνης. Και οι ήρωες αυτοί είναι ο καθένας και η καθεμία σας. Σας ευχαριστώ που κάνατε την πατρίδα μας παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την άρση των μέτρων:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments