Πως Να

Πως πρέπει να φοράω τη μάσκα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου

Πως πρέπει να φοράω τη μάσκα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου
Σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μέσω του διαγγέλματος του να θέσει τους νέους κανόνες, με τους οποίους οι Έλληνες πολίτες θα επιστρέψουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Την ερχόμενη Δευτέρα η χώρα μπαίνει και επίσημα σε μια νέα εποχή. Η ατομική ευθύνη περνά για τα καλά στην κοινωνία, καθώς ο πρωθυπουργός κλιμακωτά θα ανακοινώσει την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα μέσω του διαγγέλματός του να θυμίσει στους Έλληνες πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα έρθει μονάχα αν συνεχίσουμε άπαντες να παίρνουμε στο ακέραιο όλα τα μέτρα υγιεινής.

Ένα από τα πράγματα που είναι δεδομένο πως θα μπει στην καθημερινότητά μας είναι η χρήση μάσκας. Με τη μάσκα ο οργανισμός προστατεύεται από τα σταγονίδια που εκτοξεύει ο ένας άνθρωπος στον άλλον, είτε μέσω της ομιλίας τους, είτε μέσω φτερνίσματος, βήχα ή ιδρώτα. Έτσι είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες πολίτες να ενημερωθούν πλήρως για τη σωστή χρήση της μάσκας, καθώς

Υποχρεωτική η μάσκα για τον κορωνοϊό

Για την επόμενη μέρα και τη χρήση μάσκας, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η επιτροπή ήταν σαφής λέγοντας κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση γα χρήση μάσκας, η οποία πλέον γίνεται υποχρεωτική σε συγκεκριμένους χώρους. Η μάσκα, σύμφωνα με την επιτροπή, «θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποχρεωτικό μέτρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους, όπως νοσοκομεία, παντοπωλεία, διαγνωστικά εργαστήρια, ιατρεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής.

Όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας και για τους εισερχόμενους αλλά και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό, όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι». Για μια ακόμη φορά, ο κος Τσιόδρας τόνισε ότι είναι λάθος η μάσκα να δίνει τη ψευδή αίσθηση ασφάλειας και για αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται με πλύσιμο των χεριών, σωστή χρήση της, χρήση αντισηπτικού το οποίο καλό θα ήταν να υπάρχει στην τσέπη μας, τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων όταν φοράμε και αφαιρούμε τη μάσκα από το πρόσωπό μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments