Διεθνή

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Ο ιός δείχνει να κοπάζει – Σταδιακή μείωση των νοσηλευομένων

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Ο ιός δείχνει να κοπάζει – Σταδιακή μείωση των νοσηλευομένων
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Πολιτείας, εδώ και ένα μήνα - Επικριτικός εμφανίστηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Ο κυβερνήτης  της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης έπεσε στο χαμηλότερο ημερήσιο επίπεδό του εδώ και έναν μήνα, ένδειξη ότι η κρίση καταλαγιάζει στην Πολιτεία. Η Νέα Υόρκη έχει πληγεί περισσότερο στις ΗΠΑ, ενώ ο κυβερνήτης της, ο οποίος έχει αντιπαρατεθεί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το ποιος φταίει για την κρίση, εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, τον Τύπο και τις υπηρεσίες πληροφοριών, τονίζοντας ότι οι Πολιτείες δεν φέρουν την κύρια ευθύνη.

«Πού ήταν όλοι τους;» ήταν η ρητορική ερώτηση που έθεσε, αναφερόμενος στην αρχική αντίδραση των ΗΠΑ αφού έγινε γνωστό ότι η Κίνα έδινε μάχη με έναν θανατηφόρο ιό ο οποίος θα μπορούσε να φτάσει και στη χώρα του

«Οι κυβερνήτες δεν χειρίζονται παγκόσμιες πανδημίες», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Κουόμο, οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία μειώθηκαν ελαφρά, στους 12.819 (-27) σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο. Οριακή μείωση παρατηρείται και στον αριθμό των νεκρών, στους 335 από 337 χθες. Ο κυβερνήτης είπε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα, για τις περιοχές της Πολιτείας που θέλουν να επανεκκινήσουν την οικονομία, θα εξαρτηθεί από δύο πράγματα:

  1. αν στα νοσοκομεία τους είναι κατειλημμένες λιγότερες από το 70% των κλινών και
  2. αν ο ρυθμός μετάδοσης του ιού πέσει κάτω από το 1,1 (δηλαδή κάθε φορέας μεταδίδει τον ιό σε 1,1 άνθρωπο, κατά μέσο όρο).

Ιχνηλατήσεις επαφών

Αποκάλυψε επίσης ότι σχεδιάζει να έχει η Πολιτεία 30 «ιχνηλάτες επαφών» για κάθε 100.000 κατοίκους, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί 5.700 εργαζόμενους για να καλύψουν τα 19 εκατομμύρια της Νέας Υόρκης. Οι ιχνηλάτες, που εντοπίζουν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με κάποιον άνθρωπο που έχει προσβληθεί από τον ιό, ώστε να τους παρακολουθούν και να τους απομονώσουν αν χρειαστεί, θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την πρόληψη εξάρσεων της επιδημίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα τα οποία ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς και το γεγονός ότι οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν μειωθεί:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments