Ελλάδα

Φροντιστήρια σχολεία άνοιγμα: Έτσι θα λειτουργήσουν από τις 11 Μαΐου

Φροντιστήρια σχολεία άνοιγμα: Έτσι θα λειτουργήσουν από τις 11 Μαΐου
Φροντιστήρια σχολεία άνοιγμα: Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια από τις 11 Μαΐου γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Φροντιστήρια σχολεία άνοιγμα: Ειδική αναφορά στη λειτουργία των φροντιστηρίων έκανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε τα φροντιστήρια θα λειτουργήσουν ακριβώς όπως και τα σχολεία. Θα ακολουθήσουν δηλαδή τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας:

  • Έτσι τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν μαζί με τα τμήματα της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου.
  • Τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου.

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση. Θα ισχύουν και στα φροντιστήρια τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι στις 15 Ιουνίου 2020  θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ θα εκδοθεί  και το αναλυτικό πρόγραμμα προσεχώς. Ωστόσο όπως ανέφερε η υπουργός αναμένονται οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για επιμέρους πτυχές του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων.

Σημειώνεται, πως στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Α’ και  Β’ Λυκείου, και του Γυμνασίου. Επιπλέον, προβλέπεται η επέκταση του διδακτικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου. Η νέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά όσα είπε η υπουργός:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments