Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας θάνατος ηλικιωμένου – Στους 139 ο συνολικός αριθμός

Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας θάνατος ηλικιωμένου – Στους 139 ο συνολικός αριθμός
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας άνδρας 89 ετών έφυγε από τη ζωή και ανέβασε τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στους 139.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στη χώρα μας. Ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών έφυγε από τη ζωή και ανέβασε το συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 139. Το πρόσφατο θύμα του ιού νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως ΧΑΠ, άνοια και κίρρωση του ήπατος.

Θυμίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία. Συνέντευξη Τύπου θα δώσει σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην οποία θα αναλύσει όσα θα ισχύσουν το επόμενο χρονικό διάστημα στο σύστημα Υγείας της χώρας. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναμένεται να εξαγγείλει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου πρόκειται να λειτουργήσουν στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία όλα τα χειρουργεία στο 50% της δυναμικότητάς τους.

Πρόκειται για απόφαση που αφορά πολλούς ασθενείς, οι οποίοι είχαν προγραμματισμένα χειρουργεία, τα οποία πήγαν πίσω λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου τα δημόσια νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά στην κανονική λειτουργία τους με την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων. «Οι στόχοι μας είναι δύο: Να είναι σε ετοιμότητα το σύστημα υγείας σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων και να επιστρέψει το σύστημα σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Δεδομένου ότι τα τα χειρουργεία και τα απογευματινά ιατρεία είχαν ανασταλεί από τα μέσα Μαρτίου, αντιλαμβάνεται κάποιος τον όγκο των περιστατικών που θα κληθούν να διαχειριστούν οι αρμόδιοι, διοικητικοί και υγειονομικοί, σε κάθε νοσοκομείο. Ωστόσο, σε αυτό το νέο, πρωτόγνωρο και για το σύστημα υγείας, περιβάλλον που οριοθετείται από την πανδημία, όλα τα δημόσια νοσοκομεία θα διαθέτουν πλέον κλινικές ετοιμότητας για ασθενείς με κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments