Πολιτική

Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: Μέσα σε ένα τρίμηνο έχουν μεταφερθεί 10000 μετανάστες στην ενδοχώρα

Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: Μέσα σε ένα τρίμηνο έχουν μεταφερθεί 10000 μετανάστες στην ενδοχώρα
Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως η αποσυμφόρηση των νησιών από τους μετανάστες συνεχίζεται, καθώς μόνο σε τρεις μήνες έχουν μεταφερθεί περισσότεροι από 10.000 σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.

Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: Στοιχεία που δείχνουν τη σταδιακή αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες παρουσίασε στη Βουλή, ο Νότης Μηταράκης. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε επίσης και στα λιγοστά κρούσματα κορωνοιού που έχουν επιβεβαιωθεί στις δομές φιλοξενίας μεταναστών, κάτι που αποδεικνύει πως οι υπεύθυνοι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2020 μετακινήθηκαν από τα νησιά προς την ενδοχώρα 10, 700 διαμένοντες σε δομές, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των διαμενόντων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά να έχει μειωθεί σε 38.000. Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε ότι τον Απρίλιο οι ροές ήταν μηδενικές ενώ το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση κατάφερε να απορροφήσει και τις 9.100 νέες αφίξεις του α’ τριμήνου.

Όσον αφορά το θέμα των κρουσμάτων σε δομές μεταναστών στα νησιά σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Νότης Μηταράκης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα. Παράλληλα, σημείωσε ότι σε 100.000 διαμένοντες σε δομές τα κρούσματα είναι μόλις 0,2% ενώ τόνισε ότι στις 93 δομές που υπάρχουν στη χώρα, κρούσμα επιβεβαιώθηκε μόνο σε τρεις δομές.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, στην ερώτηση του οποίου απάντησε ο Νότης Μηταράκης, χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τις δομές υποστηρίζοντας ότι δεν νοείται να λαμβάνονται μέτρα και να γίνονται έλεγχοι κατόπιν εορτής και αφού έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Κρανίδι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments