Διεθνή

Μακρόν κορωνοϊός: Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το τέλος της σεζόν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης

Μακρόν κορωνοϊός: Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το τέλος της σεζόν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης
Μακρόν κορωνοϊός: Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει ζητήσει τον τερματισμό της ποδοσφαιρικής χρονιάς από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Μακρόν κορωνοϊός: Η Γαλλία μπορεί σιγά σιγά να άρει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ωστόσο όσον αφορά τον αθλητισμό προχώρησε σε ηχηρές αποφάσεις. Ο Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε το πρόωρο τέλος του γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με τη Γαλλία να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν Βέλγιο και Ολλανδιά, δύο χώρες οι οποίες πρώτες ανακοίνωσαν το τέλος των εγχώριων διοργανώσεων.

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien αποκαλύπτει πως ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επικοινώνησε με τους ηγέτες της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας και τους ζήτησε να προχωρήσουν σε οριστική διακοπή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο Γάλλος Πρόεδρος θέλει να υπάρξει εναρμόνιση και κοινή ευρωπαϊκή πορεία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Για αυτό τον λόγο, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, η Ροξάνα Μαρασινεάνου, έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τους ομολόγους της στις αντίστοιχες κυβερνήσεις.

Υπενθυμίζεται πως η γαλλική κυβέρνηση, δια στόματος του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε, την Τρίτη, την απόφασή της περί οριστικής διακοπής των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Θυμίζουμε πάντως πως παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος, τόσο η Λυών όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν έχουν ξεκαθαρίσει πως θα αγωνιστούν στο Champions League αν αυτό συνεχιστεί, ακόμα και αν χρειαστεί να το κάνουν εκτός Γαλλίας.

Σε κάθε περίπτωση ενδεχόμενη οριστική διακοπή και των 5 μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, σίγουρα θα επηρεάσει τις αποφάσεις της UEFA για τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ και τα μικρότερης δυναμικής πρωταθλήματα θα το… ξανασκεφτούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments