Διεθνή

Πορτογαλία κορωνοϊός: Σταδιακή άρση των μέτρων από τις 4 Μαΐου

Πορτογαλία κορωνοϊός: Σταδιακή άρση των μέτρων από τις 4 Μαΐου
Πορτογαλία κορωνοϊός: Το σχέδιο της χαλάρωσης των μέτρων θα έχει 3 φάσεις, αρχικά θα ανοίγουν διαφορετικοί κλάδοι της οικονομίας κάθε 15 ημέρες.

Πορτογαλία κορωνοϊός: Έπειτα από εισήγηση του πρωθυπουργού της χώρας Αντόνιο Κόστα, αναμένεται να εφαρμοστεί ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων καραντίνας που είχαν επιβληθεί στη Πορτογαλία για την αναχαίτιση της πανδημίας. Ειδικότερα ημέρα έναρξης του σχεδίου ορίζεται η 4 Μαΐου, ενώ το σχέδιο θα έχει 3 φάσεις.

Αρχικά θα ανοίγει διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας κάθε 15 ημέρες, ενώ την αρχή κάνουν τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς, τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, οι κήποι και οι βιβλιοθήκες. Τα ατομικά αθλήματα όπως το γκολφ και το τένις μπορούν να επαναληφθούν από τη Δευτέρα όσο δεν χρησιμοποιούνται τα αποδυτήρια. «Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή ενέχει κινδύνους» είπε ο Κόστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

«Γνωρίζουμε ότι, καθώς ανοίγουμε διάφορες δραστηριότητες, ο κίνδυνος της μετάδοσης θα αυξάνεται» τόνισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός

Ενώ συνέχισε: «Δεν θα νιώσω ποτέ ντροπή να κάνω ένα βήμα πίσω εάν κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια των Πορτογάλων». Από την προσεχή Δευτέρα η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε διάφορους χώρους, όπως sτα μέσα μαζικής μεταφοράς, που θα εκτελούν λιγότερα δρομολόγια, ενώ η τηλεργασία θα συστήνεται όπου είναι δυνατόν. Ο Κόστα υπογράμμισε ότι η χαλάρωση των μέτρων καραντίνας «δεν μας απελευθερώνει από το πολιτικό καθήκον μας να τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης όσο γίνεται».

Την έναρξη της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Πορτογαλία, δείχνει το παρακάτω βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments