Αθλητισμός

Πέθανε ο Μακναμάρα

Πέθανε ο Μακναμάρα
Μάρκ Μακναμάρα: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Μακναμάρα.

Μάρκ Μακναμάρα: Σε ηλικία 60 ετών ο Μάρκ Μακναμάρα, ο άλλοτε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και των Φιλαδέλφεια Σίξερς, που αγωνίστηκε για χρόνια και στο NBA, έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος στον χώρο του αθλητισμού. Ο Μακναμάρα αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σημαντικά προβλήματα υγείας και τελικά πέθανε στα τέλη του Απριλίου, με την είδηση του θανάτου να γίνεται σήμερα γνωστή, μέσα και από σχετική ανάρτηση της Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία και αγωνίστηκε το 1991.

Ο Αμερικανός σέντερ έπαιξε για σχεδόν μία 10ετία και στο NBA, κατακτώντας και το πρωτάθλημα τους Σίξερς, ενώ είχε πέρασμα και από τον κινηματογράφο, όπου και υποδύθηκε τον ρόλο του «Τσουμπάκα» στη θρυλική ταινία του Star Wars, «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται».

Λίγα λόγια για την καριέρα του:

Ο Μαρκ Μακναμάρα αποφοίτησε από το Κολέγιο της Καλιφόρνια. Είχε επιλεγεί στο Νο 22 του ντραφτ του 1982 από τους Σίξερς. Έπαιξε στην ομάδα της Φιλαντέλφια ένα χρόνο (1982-83). Πρόλαβε όμως, εκεί και έζησε την μεγαλύτερη στιγμή του στα παρκέ, καθώς πήρε τον τίτλο. Στην συνέχεια μετακόμισε στους Σπερς (1983-83). Από εκεί πήγε στο CBA και έπαιξε Κάνσας Σίτι Κινγκς (1984-85).

Το 1985 αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό. Ο λευκός πάουερ φόργουορντ – σέντερ ήρθε στην Ευρώπη και έπαιξε στην ιταλική Λιβόρνο. Πήρε όμως πάλι τον δρόμο της επιστροφής. Γύρισε στο ΝΒΑ και έπαιξε σε Σίξερς (1986-88), Λέικερς (1988-90), Ορλάντο (1991).

Ξαναγύρισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μούρθια το 1991, αλλά αμέσως πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο στους Μαδριλένους και επέστρεψε πάλι στην Αμερική. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στις ΗΠΑ και το CBA με τους Ράπιντ Σίτι Θρίλερς (1992-93). Στο ΝΒΑ έπαιξε 278 ματς με μέσο όρο 3,5 πόντους, 3 ριμπάουντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments