Ελλάδα

21 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 2.612 συνολικά – 140 νεκροί [infographic]

21 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 2.612 συνολικά – 140 νεκροί [infographic]
21 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 21, ενώ συνολικά 2.612 συμπολίτες μας έχουν προσβληθεί από τον ιό και 140 έχουν καταλήξει σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση.

21 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Νέα κρούσματα του κορωνοιού κατέγραψε η χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιος πρόσφατος θάνατος. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά  τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είναι 21 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 2.612. Ακόμη, οι νεκροί παρέμειναν στους 140 καθώς σήμερα δεν καταγράφηκε νέος θάνατος ασθενή. Όπως θα δείτε τ α παραπάνω στοιχεία φαίνονται και στο infographic που ακολουθεί.

Επίσης ο κ. Τσιόδρας σημείωσε και τα εξής:

  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2612, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.
  • Από αυτά, 593 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1291 (49.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών.
  • 8 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 75 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 140. Οι 37 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 77251 κλινικά δείγματα.

O κ. Τσιόδρας κατά τη χθεσινή του ενημέρωση ανακοίνωσε πως θα υπάρχει διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση

Συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγιεινονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής. Ο καθηγητής σημείωσε πως ο έλεγχος αντισωμάτων θα γίνεται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο. Αναφερόμενος στα φάρμακα κατά του κορωνοϊού που εξετάζονται παγκοσμίως, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για ένα από αυτά. Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι, 38 άτομα παραμένουν διασωληνώμενοι, ενώ συνολικά, έχουν ελεγχθεί 75.170 κλινικά δείγματα.

Δείτε χθεσινό απόσπασμα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, να εμφανίζεται δυσαρεστημένος, με τις προσπάθειες κάποιων κύκλων «οι οποίοι» -όπως είπε- «επιχειρούν να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες» γύρω από την πανδημία. Eπεσήμανε δε πως κάποιοι παίζουν με την αγωνία του κόσμου και απάντησε για τα ζητήματα των τεστ, τις μάσκες και τον κίνδυνο μεταδοτικότητας από τα παιδιά:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments