Ελλάδα

Ανακοίνωση Τσιόδρα LIVE για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ανακοίνωση Τσιόδρα  LIVE για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Ανακοίνωση Τσιόδρα LIVE για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς επίσης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα, τους νεκρούς και τα μέτρα περιορισμού της νόσου στη χώρα μας.

Στους 140 οι νεκροί:

Υπενθυμίζεται, πως χθες ανακοινώθηκαν 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό να ανέρχεται σε 2.591. Ακόμη, οι νεκροί ανήλθαν στους 140. Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θα υπάρχει διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση.

“Συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγιεινονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής”. Ο καθηγητής σημείωσε πως ο έλεγχος αντισωμάτων θα γίνεται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο. Αναφερόμενος στα φάρμακα κατά του κορωνοϊού που εξετάζονται παγκοσμίως, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για ένα από αυτά. Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι, 38 άτομα παραμένουν διασωληνώμενοι, ενώ συνολικά, έχουν ελεγχθεί 75.170 κλινικά δείγματα.

Δείτε παρακάτω ζωντανά την ενημέρωση:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments