Ελλάδα

Έλληνας γιατρός είπε για το τέλος του κορωνοϊού αυτό που όλοι θέλουμε να ακούσουμε

Έλληνας γιατρός είπε για το τέλος του κορωνοϊού αυτό που όλοι θέλουμε να ακούσουμε
Με ανάρτησή του στο facebook αναφέρεται σε φάρμακο που οι δοκιμές του σε ασθενείς είναι αποτελεσματικές σε πρώτη φάση, απέναντι στον ιό.

Οι επιστήμονες ανά τον κόσμος έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου εδώ και μήνες για να βρούν το σωτήριο εμβόλιο και φάρμακο κατά του κορωνοϊού. Μεταξύ των γιατρών – ερευνητών είναι και Έλληνες καταξιωμένοι επιστήμονες που με τη σειρά τους μελετούν τον ιό και προσπαθούν να βρουν τη λύση στην αντιμετώπισή του. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Γιώργος Παυλακάκης ο οποιος είναι γιατρός-ερευνητής στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο, στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.

Ο καθηγητής από την Ουάσινγκτον που εδρεύει, δίνει καθημερινά ενημερώσεις για την εξέλιξη των ερευνών πάνω στο φάρμακο Remdesivir. Το αντιϊκό φάρμακο που ερευνητές στις ΗΠΑ δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητά του για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρή νόσο COVID-19.

Μέχρι σήμερα είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί 19 μελέτες του remdesivir σε ολόκληρο τον κόσμο και ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης έδωσε τη δική του εκτίμηση έχοντας μελετήσει τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών. Μιλώτας στην Καθημερινή είπε: Κατά τη γνώμη μου, ένα από τα πιο υποσχόμενα καινούργια φάρμακα με δραστικότητα εναντίον των κορωνοϊών είναι το Remdesivir της εταιρείας Gilead, που δοκιμάζεται στην Κίνα και στην Αμερική”.

Ο καθηγητής εμφανίστηκε ακόμη πιο αισιόδοξος και με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε: “Οι εξελίξεις με το φάρμακο Remdesivir θα είναι ραγδαίες. Μπορεί να σηματοδοτήσουν το τέλος της αρχής της πανδημίας, αν όχι την αρχή του τέλους. Δείχνει ότι ο ιός θα νικηθεί”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments