Ελλάδα

Λουλούδια: Μια μεγάλη καρδιά για τους γιατρούς στην πλατεία Συντάγματος

Λουλούδια: Μια μεγάλη καρδιά για τους γιατρούς στην πλατεία Συντάγματος
Λουλούδια: Mια καρδιά που αποτελείται από 1.500 κόκκινες πετούνιες έχει στηθεί στο Σύνταγμα από τον Δήμο Αθηναίων ως ελάχιστο "ευχαριστώ" στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εργάζονται στα νοσοκομεία.

Λουλούδια: Ιδιαίτερη είναι η φετινή Πρωτομαγιά καθώς οι περιορισμοί για τη διασπορά του κορωνοϊού εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τη Δευτέρα  4 Μαΐου. Όλη η χώρα δίνει τη δική της μάχη ενάντια στον φονικό ιό και συγχρόνως κοιτάζει με βλέμμα αισιόδοξο την επόμενη ημέρα. Τη δική τους προσπάθεια κάνουν και οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι, που όσο καιρό ο κόσμος έκανε πράξη το “μένουμε σπίτι” αυτοί βρίσκονταν έξω, δίνοντας το δικό τους αγώνα στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Σε αυτούς είναι αφιερωμένη και η μεγάλη κόκκινη καρδιά που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμος Αθηναίων, θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του και να πει το δικό του “ευχαριστώ” σε αυτούς τους μαχητές, έστησε αυτήν την καρδιά, η οποία αποτελείται από 1.500 κόκκινες πετούνιες και λουλούδια. Αυτά, σε μια εβδομάδα θα μεταφυτευθούν στο Πάρκο Ευαγγελισμού, δίπλα στο νοσοκομείο.  «Τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και σε όλους τους εργαζόμενους που βγήκαν έξω όσο εμείς μέναμε στα σπίτια μας», εκφράζει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Κώστας Μπακογιάννης, στην ανάρτηση του που συνοδεύεται από την φωτογραφία της τεράστιας καρδιάς από λουλούδια που τοποθετήθηκε για την Πρωτομαγιά.

Χαρακτηριστικές είναι η φωτογραφίες από το σημείο:

Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων:

«Σε μία διαφορετική Πρωτομαγιά, θελήσαμε να εκφράσουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όλους τους εργαζόμενους που βγήκαν έξω όσο εμείς μέναμε στα σπίτια μας. Σε όλους εκείνους που έγιναν τείχος και ασπίδα μας μακριά από την ασφάλεια της οικογένειάς τους. Μία κίνηση συμβολική αλλά με συναισθήματα ουσίας, αληθινά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments