Ελλάδα

Στη Μύκονο βρήκανε τη λύση – Να τι κάνουν για να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος άμεσα

Στη Μύκονο βρήκανε τη λύση – Να τι κάνουν για να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος άμεσα
Ένα πείραμα είναι προς εφαρμογή που ενδεχομένως να σώσει την οικονομική παρτίδα της τουριστικής σεζόν.

Ο κλάδος του τουρισμού ήδη δέχεται ένα  ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του επεσήμανε το γεγονός ότι ο ελληνικός τουρισμός θα περάσει από τις πιο δύσκολες εποχές εξαιτίας του covid-19.

Πριν την πανδημία οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του κλάδου μιλούσαν για ακόμη πιο υψηλά νούμερα σε τουρίστες απ’ότι το καλοκαίρι του 2019. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει σε ένα με δυο μήνες καθώς υπάρχει ένα πλάνο ελεγχόμενης τουριστικής εισροής στην Ελλάδα, αλλά μένει να δούμε κατά πόσον θα μπορέσει να εφαρμοστεί και αν θα έχουμε ή όχι άλλο διάστημα καραντίνας στο προσεχές 4μηνο.

Τόσο τα νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο αλλά και η ηπειρωτική χώρα δέχονται το πλήγμα αυτό εξαιτίας του φονικού ιού. Ενώ πλήγμα δέχονται και οι εργαζόμενοι πολλοί από τους οποίους είχαν προγραμματίσει να εργαστούν σε κάποιο νησί αυτό το καλοκαίρι και βρίσκονται σε αναμονή.

Σίγουρα ένα από τα νησιά που αναμένεται να πληγεί είναι και η Μύκονος. Το επονομαζόμενο και “ανεξάρτητο κρατίδιο” βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αφού οι χιλιάδες τουρίστες και ειδικότερα οι “φραγκάτοι” ακόμη δεν έχουν δείξει κάποιο σημάδι ότι θα επισκεφθούν και φέτος το νησί των ανέμων.

Το γεγονός όμως ότι η Μύκονος ήταν η επιλογή εκατοντάδων ατόμων της υψηλής οικονομικά κοινωνίας είναι και το στοιχείο που κάνει τη Μύκονο το νησί  που ίσως να μπορέσει με περισσότερη άνεση να ανατρέψει την οικονομική κατρακύλα. Πώς;

Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα διαφημίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο ως η χώρα πρότυπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης στο νησί ετοιμάζονται για το  πείραμα που θα γίνει στο νησί ως προς την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Και πιο συγκεκριμένα ιδιώτες του νησιού αποφάσισαν μέσω του δήμου να χρηματοδοτήσουν ένα πλάνο με 4 καθηγητές και αναμένεται να πραγματοποιηθούν 3000 τεστ στους κατοίκους του νησιού με τυχαία δειγματοληψία ώστε από τα αποτελέσματα να φανεί μια πιο ακριβής εικόνα για τη διασπορά του κορωνοϊού. Πολλοί από τους 3000 κατοίκους δεν θα έχουν προσβληθεί αλλά είναι πολύ πιθανόν να έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον νοσούντα.

Αυτή η δειγματοληψία θα καθορίσει το μέγεθος των κρουσμάτων στο νησί, θα βοηθήσει στην ανίχνευση και άπαξ και συμβεί αυτό, θα ακολουθήσει η απομόνωση των νοσούντων, κάτι που θα καταστήσει τη Μύκονο πρακτικά “καθαρή”.

Αυτό το πείραμα και το αποτέλεσμά του ίσως να μην προσελκύσει τρομερά μεγάλο αριθμό τουριστών αλλά μπορεί να προσελκύσει τους πλούσιους Άραβες, Ρώσους, Ινδούς και Κινέζους που κατακλύζουν κάθε χρόνο το νησί και που ενοικιάζουν συνήθως πολυτελείς επαύλεις με δικό τους προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι χρήματα θα πέσουν στην αγορά έστω και από λίγους αλλά καλούς που ίσως ανατρέψουν την μέχρι στιγμής άσχημα οικονομικά εικόνα που σχηματίζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments