Διεθνή

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη σχολεία: Θα παραμείνουν κλειστά ως το τέλος της σχολικής χρονιάς

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη σχολεία: Θα παραμείνουν κλειστά ως το τέλος της σχολικής χρονιάς
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη σχολεία: O κυβερνήτης της Πολιτείας επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς να ληφθεί η σχετική απόφαση για το θέμα των σχολείων.

Κορωνοϊός Νέα Υόρκησχολεία: Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις και μετά από απόφαση των ιθυνόντων, τα σχολεία στη Νέα Υόρκη θα παραμείνουν κλειστά έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ακόμη, ο κυβερνήτης της Πολιτείας  Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για τον Σεπτέμβριο, ακόμα κι αν η πανδημία συνεχίζει να επιβραδύνεται. Παράλληλα ο Άντριου Κουόμο επιβεβαίωσε ότι «τα σχολεία δεν θα ξανανοίξουν για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς» στην πολιτεία των περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων, την πλέον πληγείσα με περισσότερους από 18.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

«Δεν υπάρχει απόφαση για το Φθινόπωρο, καθώς το Φθινόπωρο είναι ακόμη μακριά», τόνισε ο κ. Κουόμο

Η πολιτεία καταγράφει σχεδόν 1000 νέες εισαγωγές την ημέρα ασθενών με  κορωνοϊό, τόνισε ο Κουόμο, ακόμα κι αν ο αριθμός των νεκρών καταγράφει πτώση με 289 θανάτους χθες, ο χαμηλότερος απολογισμός από τη 30η Μαρτίου (253 νεκροί). «Ο εχθρός βρίσκεται υπό διωγμόν, ο ιός περιορίζεται» τόνισε ο Άντριου Κουόμο.

Παράλληλα και στις ΗΠΑ ο ιός δείχνει τα “δόντια” του και εκεί, την πλέον πληγείσα χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα κρούσματα και οι νεκροί συνεχίζουν να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 63.000, ενώ από την προηγούμενη ημέρα ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 2.239. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία καταγράφηκαν πάνω από 2.000 θάνατοι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων φτάνει το 1.097.000, αποτελώντας το ένα τρίτο των περιπτώσεων παγκοσμίως. Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς  είχε προβλέψει ότι στην καλύτερη περίπτωση οι απώλειες από τον φονικό ιό θα έφταναν τις 60.000, αλλά ήδη ο αριθμός έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πλάνα από διανομή δωρεάν γεύματος στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments