Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Οι σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν μικρό τσουνάμι

Σεισμός στην Κρήτη: Οι σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν μικρό τσουνάμι
Σεισμός στην Κρήτη: Ένας πολίτης κατέγραψε με την κάμερα του ένα μικρό τσουνάμι τη στιγμή των σεισμών στο νησί της Κρήτης.

Το απόγευμα της Κρήτης σημειώθηκαν δυο ισχυροί σεισμοί στο νησί της Κρήτης. Ο πρώτος χρονικά και ισχυρότερος ήταν 6 μονάδων της κλίμακας Ρίχτερ. Ένας πολίτης της Άρβης στην Κρήτη τράβηξε βίντεο. Σε αυτό φαίνεται ότι η στάθμη του νερού της θάλασσας άλλαξε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αντίστοιχες εικόνες παρατηρήθηκαν και στο νησί Χρυσή, νότια της Ιεράπετρας όπου το νερό υποχώρησε και «επέστρεψε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη και κυρίως σε Ηράκλειο και Λασίθι. Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:51 μμ και με επίκεντρο 63 χιλιόμετρα νότια από την Ιεράπετρα, Κρήτης, σε επιφανειακό εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων.

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκε ένας νέος σεισμός.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η νέα δόνηση έχει ένταση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 102 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Ακολούθησαν ακόμα δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Πρόκειται για μετασεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νότια της Κρήτης στις 16:33 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10χλμ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 122 χλμ. νότια της Άρβης. Στη συνέχεια σημειώθηκε ακόμα ένας μετασεισμός μεγέθους 4.1 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments