Οικονομία

Tripadvisor κορωνοϊός: Απολύει το 25% των υπαλλήλων της

Tripadvisor κορωνοϊός: Απολύει το 25% των υπαλλήλων της
Tripadvisor κορωνοϊός: Περισσότεροι από 900 υπάλληλοι θα απολυθούν, λόγω της πανδημίας.

Tripadvisor κορωνοϊός: Ένας από τους γνωστότερους ταξιδιωτικούς ιστότοπους, αναγκάζεται να προβεί σε υποχρεωτική απόλυση τουλάχιστον του 1/4 του ανθρώπινου δυναμικού της, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή της, οι περικοπές στους εργαζομένους είναι γεγονός.  Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το pcmag. gr. περισσότεροι από 900 υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου, οι περισσότεροι από τους οποίους απασχολούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

«Στις περισσότερες αγορές, θα ζητήσουμε από την πλειονότητα του εναπομείναντος προσωπικού να δεχθούν προσωρινή μείωση μισθού όπως επίσης και να απασχοληθούν με μειωμένο ωράριο τους καλοκαιρινούς μήνες», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Kaufer στην ανακοίνωση.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας έχουν μειωθεί λόγω του κορωνοιού, ο οποίος αναγκάζει πολλούς τουρίστες να αποφύγουν να ταξιδέψουν και να μείνουν στο σπίτι. «Αδυνατώ να κατανοήσω την βιομηχανία που αγαπώ, τον τουρισμό, να έχει τόσα πολλά ξενοδοχεία με σχεδόν μηδενική πληρότητα, καθηλωμένα αεροπλάνα και άδεια εστιατόρια», έγραψε ο Kaufer.

Η Tripadvisor κλείνει οριστικά τα γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο και στην πόλη της Βοστώνης.

«Όλες αυτές οι αποφάσεις, αν και πάρθηκαν με δυσκολία, θα δώσουν στην Tripadvisor μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία και θα μας επιτρέψουν να διοικήσουμε αποτελεσματικότερα την εταιρεία μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες αβεβαιότητας και αστάθειας», πρόσθεσε ο Kaufer.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Παρόλα αυτά η Tripadvisor είναι αισιόδοξη σε ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας μόλις περάσει η πανδημία

Στην εταιρεία ανήκουν επίσης δύο ακόμα επιχειρήσεις online κρατήσεων για εστιατόρια και εκδρομές, το TheFork και το Viator. «Εξακολουθεί να υφίσταται μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο για το TheFork όσο και για το Viator στο άμεσο μέλλον, όταν τελικά απελευθερωθεί η δυναμική της συμπιεσμένης ζήτησης των καταναλωτών για φαγητό σε εστιατόρια ή για να απολαύσουν καταπληκτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες», πρόσθεσε ο Kaufer.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments