Πολιτική

Νότης Μηταράκης Λέσβος: Μεταβαίνει αύριο στο νησί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Νότης Μηταράκης Λέσβος: Μεταβαίνει αύριο στο νησί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Νότης Μηταράκης Λέσβος: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Μόριας και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις.

Νότης Μηταράκης Λέσβος: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα μεταβεί στο νησί της Λέσβου την Κυριακή 3 Μαΐου, προκειμένου να επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Μόριας και να παραστεί στα εγκαίνια του χώρου πρώτης ιατρικής αξιολόγησης, που δημιουργήθηκε στην περίμετρο του εν λόγω Κέντρου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο της αυριανής επίσκεψής του, ο κ. Μηταράκης θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον διοικητή του ΚΥΤ και τον διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου του νησιού.

Συναντήσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους εξής:

  • τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη
  • τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη,
  • τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο,
  • και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του ίδιου δήμου, καθώς και τους τέσσερις προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Μόριας.
  • Τέλος, ο κ. Μηταράκης θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, καθώς και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος.
Δείτε το βίντεο με δήλωση του κ. Μηταράκη πριν λίγες ημέρες σχετικά με την ανοικτή δομή στο Βαθύ: «Η ανοικτή δομή στο Βαθύ πρέπει να κλείσει άμεσα, εντός της χρονιάς, και να μεταφερθούν οι διαμένοντες μετά από μία πολύ ουσιαστική αποσυμφόρηση, σε κλειστή ελεγχόμενη δομή στου Ζερβού», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments