Ελλάδα

Σαντορίνη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι

Σαντορίνη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι
Σαντορίνη: Πλοίο με 17 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια της πρόσδεσής του.

Σαντορίνη: Πλοίο με επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια της πρόσδεσής του, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Το επιβατηγό πλοίο OLYMPUS σημαίας Κύπρου εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρέθυμνο προς Θήρα – Μήλο – Πειραιά και μετέφερε 17 επιβάτες, 7 ΙΧ οχήματα, 9 φορτηγά και ένα δίκυκλο.

Προσέκρουσε στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.

Αφού τελικά προσδέθηκε με ασφάλεια, στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Λ/Χ Θήρας επιθεώρησαν το πλοίο και διαπίστωσαν παραμόρφωση ελάσματος και μικρές υλικές φθορές στην αριστερή πρυμναία ακμή, σε ύψος 1,10 μ. άνω της ισάλου γραμμής και σε έκταση 0,60 μ. Η Λιμενική Αρχή Θήρας απαγόρευσε αρχικά τον απόπλου του OLYMPUS αλλά κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους ώστε να ολοκληρώσει το δρομολόγιό του.

Το συγκεκριμένο πλοίο είχε προσκρούσει στο λιμάνι της Σαντορίνης και τον περασμένο Αύγουστο. Τότε στο οποίο επέβαιναν 39 επιβάτες και 8 φορτηγά. Τις πρωινές ώρες και ενώ πλησίαζε τη Σαντορίνη προσέκρουσε σε ύφαλο ανάμεσα από Θηρασιά και Ασπρονήσι με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα μερικών μέτρων.

Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι και αμέσως ελέγχθηκε από δύτες που διαπίστωσαν ρήγμα μερικών μέτρων. Παράλληλα, έγινε επιθεώρηση από το τοπικό κλιμάκιο του κλάδου επιθεώρησης εμπορικών πλοίων. Το πλοίο παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι της Σαντορίνης, στα επικίνδυνα, με ειδικό φράγμα να το περιβάλλει για προληπτικούς λόγους και έπειτα μεταφέρθηκε ρυμουλκόμενο στον Πειραιά για επισκευή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments