Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας εμβόλιο: Πιθανό να βρεθεί μέχρι το τέλος του έτους

Σωτήρης Τσιόδρας εμβόλιο: Πιθανό να βρεθεί μέχρι το τέλος του έτους
Σωτήρης Τσιόδρας εμβόλιο: Έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό έρευνες για το εμβόλιο παγκοσμίως από περισσότερες από 100 ομάδες.

Σωτήρης Τσιόδρας εμβόλιο: Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας έκανε σήμερα ειδική αναφορά στις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από τις μελέτες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι μελέτες αυτές, όπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας, βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την περίοδο με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει έρευνες.

«Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες θα οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Γίνεται προσπάθεια για συνένωση της προσπάθειας όλων των ερευνητικών ομάδων. Μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να έχουμε ένα ικανό αριθμό δόσεων εμβολίων που θα καλύψουν όμως σε πρώτη προτεραιότητα τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιο θα είναι το ασφαλέστερο εμβόλιο, ωστόσο παλεύουμε για το καλύτερο», δήλωσε σχετικά.

Την ίδια στιγμή, ανέλυσε τις τρεις φάσεις γύρω από το εμβόλιο που ξεκινούν με λίγους εθελοντές και την έρευνα για αντισώματα και πιθανές παρενέργειες και στην συνέχεια οδηγούμαστε σε μεγαλύτερο δείγμα του πληθυσμού, όπου η χορήγηση θα γίνεται σε πραγματικές συνθήκες με τον ιό να υπάρχει στην κοινότητα.

Τελειώνοντας την ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως «σήμερα ξεκίνησε μία νέα φάση. Όλοι πρέπει να προστατευτούμε και να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να εμποδίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments