Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: 306 νεκροί σε μία ημέρα – Έσπασε το φράγμα των 25.000 θυμάτων

Γαλλία κορωνοϊός: 306 νεκροί σε μία ημέρα – Έσπασε το φράγμα των 25.000 θυμάτων
Γαλλία κορωνοϊός: Οι Γάλλοι συνεχίζουν να μετρούν τις απώλειές τους, καθώς ώρα με την ώρα όλο και περισσότεροι χάνουν τη μάχη με την πανδημία.

Γαλλία κορωνοϊός: Ημέρες πολέμου βιώνει η Γαλλία, καθώς καθημερινά βλέπει τις λίστες των νεκρών της να πληθαίνουν. Η πανδημία έχει χτυπήσει για τα καλά τη χώρα με το σύστημα υγείας να προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει στη ζωή ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους βάλλονται από τον φονικό ιό.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει έχοντας διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 306 τις τελευταίες 24 ώρες φτάνοντας συνολικά τους 25.201, στον υψηλότερο ημερήσιο ρυθμό αύξησης τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας τόνισε ότι ο αριθμός των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε σε 3.696 από 3.819 χθες, σε πτώση για 26η συνεχόμενη ημέρα. Ο αριθμός των νοσηλειών με τον ιό μειώθηκε και πάλι σε 25.548, συνεχίζοντας επίσης μια αδιάκοπη πτώση για σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Στις 27 Δεκεμβρίου το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία

Σε μια σοκαριστική ανακοίνωση προχώρησε ο Ιβ Κοέν, επικεφαλής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Avicenne του Παρισιού. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του στη Γαλλία στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι πρότινος, η πρώτη καταγραφεί που είχε γίνει ήταν στα 24 Ιανουαρίου.

Ο Ιβ Κοέν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, δήλωσε ότι ένα δεύτερο σετ από τεστ που έγιναν σε έναν ασθενή που νοσηλεύτηκε τον Δεκέμβριο, έδειξε πως είχε κορωνοϊό και ότι αυτός βρισκόταν στη Γαλλία από τα τέλη του 2019,. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι συνάδερφοί του έφτασαν στην συγκλονιστική ανακάλυψη, ενώ έκαναν ένα τεστ για κορωνοϊό σε δείγματα που συλλέχθηκαν τον Δεκέμβριο.

«Πραγματοποιήσαμε εκ νέου ανάλυση σε όλα τα αρνητικά τεστ που είχαν γίνει σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με πνευμονία. Από τους 24 ασθενείς, βρήκαμε ένα θετικό στον κορωνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου, όταν ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Avicenne», τόνισε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το αν έκανε ξανά το τεστ προκειμένου να βεβαιωθεί πως τα δείγματα ταιριάζουν με τα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό, ο καθηγητής Κοέν είπε: «Ναι, ταιριάζει απόλυτα. Κάναμε δύο φορές τον έλεγχο και ταιριάζει, οπότε έχουμε κρούσμα κορωνοϊού στην Γαλλία από τον Δεκέμβριο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ασθενής ήταν άρρωστος για 15 ημέρες και μόλυνε τα δύο του παιδιά, αλλά όχι την γυναίκα του η οποία εργάζεται σε ένα ιχθυοπωλείο σούπερ μάρκετ. Ο γιατρός ρώτησε εάν η σύζυγος μπορεί να είχε εκτεθεί σε ψάρια από την Κίνα, αλλά τόνισε ότι είχε εκτεθεί μόνο σε ψάρια που παράγονται στην Γαλλία. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο άνδρας αυτός μπορεί να είναι και ο «ασθενής μηδέν». «Αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι ασθενείς σε άλλες περιοχές» τόνισε συμπληρώνοντας «Ο ιός μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα». Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο ασθενής όσο και τα παιδιά του έχουν αναρρώσει πλήρως και είναι καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments