Οικονομία

ΔΝΤ κορωνοϊός: 102 χώρες έχουν προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

ΔΝΤ κορωνοϊός: 102 χώρες έχουν προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
ΔΝΤ κορωνοϊός: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπαθεί να ανταποκριθεί διαρκώς στα κράτη που ζητούν οικονομική στήριξη εξαιτίας της πανδημίας.

ΔΝΤ κορωνοϊός: Χρηματοδοτική στήριξη ζητούν 102 χώρες του πλανήτη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοιού, οι οποίες είναι βαρύτατες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ αλλά και τις ανακοινώσεις της γενικής διευθύντριας του Ταμείου κ. Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπαθεί να ανταποκριθεί στο διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κρατών που ζητούν στήριξη, αναπτύσσοντας τη δανειοδοτική του ικανότητα ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων στην υπηρεσία των μελών του.

Μέχρι στιγμής 20 από τις 102 χώρες που έχουν έχουν προσφύγει στο ΔΝΤ, έχουν λάβει χρήματα από το Ταμείο σε πού σύντομο χρονικό διάστημα

Το Ταμείο έχει θέσει σε εφαρμογή μηχανισμούς παροχής επείγουσας βοήθειας χωρίς να απαιτείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα, λόγω της επείγουσας κατάστασης που προέκυψε εξαιτίας της πανδημίας. Παράλληλα, η πλειονοψηφία των κρατών που έχουν ήδη λάβει στήριξη, βρίσκονται στην Αφρική, ενώ ακολουθούν χώρες της Ασίας και της Νοτίου Αμερικής.

Από την Ευρώπη οι χώρες που έχουν ζητήσει στήριξη είναι η Βόρειος Μακεδονία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Αλβανία το Κόσσοβο και η Μολδαβία

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί διεθνώς για τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας, ανέρχονται σε 8 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τις προηγμένες χώρες και ειδικά αυτές του G20 να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με δράσεις ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την ύφεση άνω του 10% που προβλέπει το Ταμείο για την Ελλάδα φέτος:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments