Ελλάδα

Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Δύο ασυμπτωματικοί ασθενείς θετικοί στον ιό

Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Δύο ασυμπτωματικοί ασθενείς θετικοί στον ιό
Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Θετικά στο κορωνοϊό βρέθηκαν δύο άτομα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, παρότι δεν είχαν κανένα σύμπτωμα.

Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Συναγερμός σήμανε χθες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, 70χρονη νοσηλευόμενη γυναίκα δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα του ιού για δέκα ημέρες και λίγο πριν μπει στο χειρουργείο βρέθηκε θετική. Η 70χρονη βρισκόταν σε κλινική, όπου πριν από μέρες μεταφέρθηκε και ένας 81χρονος με ύποπτα συμπτώματα, αρνητικός όμως στον ιό.

Ωστόσο, ο άνδρας στο δεύτερο τεστ βρέθηκε θετικός.

Πάνω από 40 άτομα, ανάμεσά τους γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές και τραυματιοφορείς υποβλήθηκαν σε τεστ, καθώς οι δύο θετικοί ασθενείς νοσηλεύονταν χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις για πολλές ημέρες. Άμεσα, έγιναν ενέργειες για την απολύμανση του χώρου.

Υπενθυμίζεται, πως οι αρμόδιες αρχές χθες ανακοίνωσαν 6 νέα κρούσματα του ιού για τη χώρα. Οι θάνατοι είναι πλέον 146, καθώς πέθαναν ακόμη δύο συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.632. Από αυτά, 22,6% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

infographic04052020-1114x1200

Στους 146 οι νεκροί στην Ελλάδα – Εξέπνευσε 50χρονος:

Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού σε Λάρισα και Θεσσαλία είναι 50χρονος Ρομά που έχασε σήμερα την μάχη. Ο 50χρονος διαγνώστηκε με τον ιό και αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ, όπου κατέληξε σήμερα. Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα φτάνουν τους 146.

Νωρίτερα το πρωί κατέληξε ακόμη μία ηλικιωμένη στη χώρα μας, λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, υπέκυψε μία 88χρονη που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Αττικόν». Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ηλικιωμένη νοσηλευόταν αποσωληνωμένη στη ΜΕΘ και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments