Πως Να

Πως μπορώ να μάθω πότε παρουσιάζομαι στον στρατό

Πως μπορώ να μάθω πότε παρουσιάζομαι στον στρατό
Μάθετε εύκολα και γρήγορα πότε θα έρθει το χαρτί για τον στρατό και σε ποια περιοχή θα παρουσιαστείτε.

Η στρατιωτική θητεία είναι μια εμπειρία που όλοι οι άνδρες βιώνουν στη ζωή τους. Ο στρατός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να υπηρετήσει την πατρίδα του και να αισθανθεί έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα το πόσο σημαντική είναι η διαφύλαξη της ελευθερίας στη χώρα όπου διαμένει. Έτσι κάθε ένας από εμάς θα έχει αυτή την εμπειρία στη ζωή του. Όμως πότε θα έρθει το χαρτί; Σε ποιο στρατόπεδο θα παρουσιαστούμε;

Υπάρχει ένας απλός τρόπος που μπορεί κάποιος να μάθει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για την θητεία του. Ο επίδοξος στρατιώτης θα πρέπει να μπει εδώ. Όταν μπει στο σάιτ της στρατολογίας θα του εμφανιστεί μια φόρμα με κάποια στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν. Το πρώτο που θα ζητηθεί είναι ο στρατολογικός αριθμός .Ο στρατιωτικός σου αριθμός (ΣΑ) αναγράφεται σε στρατολογικά έγγραφα που έχεις πιθανόν παραλάβει {αποδεικτικό κατάθεσης Δελτίου Απογραφής, Οδηγίες Αναβολής ή Απαλλαγής, Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης, Σημείωμα Κατάταξης, άλλο έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας (ΣΥ)}. Σε περίπτωση που δεν έχεις στην κατοχή σου τέτοια έγγραφα, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τη ΣΥ που ανήκεις.

Ακόμα πιο εύκολα μπορεί να δει κάποιος πότε θα καταταγεί χρησιμοποιόντας το όνομα του και το ΑΦΜ. Τότε θα εμφανιστεί η σχετική καρτέλα που αναφέρει σε ποια ΕΣΟ έχει καταταγεί ο στρατιώτης και πότε θα πρέπει να παρουσιαστεί. Ωστόσο σε περίπτωση που θέλετε να μπείτε στον στρατό νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η στρατολογία αναφέρει τα εξής:

Ναι, εφόσον έχεις ενηλικιωθεί {συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας σου}. Για την κατάταξή σου απαιτείται αίτηση και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής σου ταυτότητας ή άλλο επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ακριβή ημερομηνία γέννησής σου. Σημείωση: Η ικανοποίηση του αιτήματός σου εξαρτάται από τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες των Γενικών Επιτελείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments