Ελλάδα

15 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 2.678 συνολικά – 148 νεκροί

15 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 2.678 συνολικά – 148 νεκροί
15 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Ένας νέος θάνατος σήμερα από τον κορωνοϊό - Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 15 - 2.678 πολίτες έχουν προσβληθεί συνολικά από τον ιό.

15 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Για άλλη μια μέρα όπως όλο τον προηγούμενο καιρό, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας. Σύμφωνα με το λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 15, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.678, όπως θα δείτε και στο infographic. Επίσης, οι θάνατοι έφτασαν τους 148, αφού σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας συμπολίτης μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.678. Από αυτά, 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.340 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στους 148 οι νεκροί – Έφυγε από τη ζωή 75χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Την τελευταία του πνοή νικημένος από τον κορωνοϊό άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 75χρονος άνδρας, που είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 148. Ο άνδρας σύμφωνα με τις πληροφορίες πέθανε ενώ νοσηλευόταν στην Εντατική, χωρίς όμως μηχανική υποστήριξη.

Αρνητικά τα τεστ της προϊσταμένης στον Ευαγγελισμό

Αρνητικά ήταν τα τρία επαναλαμβανόμενα τεστ για κορωνοϊό στα οποία υποβλήθηκε προϊσταμένη του Ευαγγελισμού, η οποία αρχικά είχε βγει θετική στον ιό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, τα νέα από τον Ευαγγελισμό είναι ευχάριστα σήμερα, καθώς εκτός από την προϊσταμένη, αρνητικά είναι και τα αποτελέσματα του υπόλοιπου προσωπικού.

Τα 30 αυτά άτομα θα παραμείνουν στο σπίτι για μερικές ημέρες και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Η είδηση των πρώτων αποτελεσμάτων της προϊσταμένης έθεσε σε συναγερμό τις υγειονομικές υπηρεσίες, που ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας και υπέβαλλε σε τεστ και άλλους εργαζόμενους.

Η ΠΟΕΔΗΝ τόνιζε χθες πως απαιτείται μεγάλη προσοχή τώρα που ανοίγουν τα νοσοκομεία. «Είδατε τι γίνεται στην Ισπανία. Πέφτει η καμπύλη και η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι υγειονομικοί υπάλληλοι. Θα πρέπει να μας θέτουν σε εγρήγορση γεγονότα όπως οι ασυμπτωματικοί ασθενείς σε ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Κρούσματα σε μονάδα του Στρατού:

Έντεκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε μονάδα του Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τo 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο είναι η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου διαπιστώθηκαν. Ακόμη ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ιατρικό προσωπικό ή στρατεύσιμους. Την είδηση έκανε γνωστό ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα από τα οποία τα 11 εντοπίστηκαν σε μονάδα του Στρατού. Πλέον οι νοσούντες στη χώρα μας φτάνουν τους 2.663.  Το 55,5% των κρουσμάτων αφορά άνδρες, ενώ τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Επίσκεψη του Σωτήρη Τσιόδρα μετά τα κρούσματα κορωνοϊού

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, βρέθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, μετά τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη για να ενημερωθεί για την κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο για 11 κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε διευκρινήσεις για το περιστατικό με ανακοίνωσή του: «Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα κορωνοϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον, ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιόδρας είχε πράξει ανάλογα και όταν εντοπίστηκε εστία μόλυνσης του ιού, στο συνοικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, αλλά και στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι».

38 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – 131 μετακινήσεις εκτός νομού

Έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 6 Μαΐου για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν (38) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων (34) των 150 ευρώ και (4) των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

  • (22) στην Αττική,
  • (5) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (5) στο Βόρειο Αιγαίο
  • (3) στην Ήπειρο,
  • (1) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (1) στην Κρήτη και
  • (1) στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (129) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα και συγκεκριμένα (125) των 150 ευρώ και (4) των 300 ευρώ. Για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν (131) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

  • (50) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (19) στη Θεσσαλονίκη,
  • (14) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (12) στην Κρήτη,
  • (11) στην Αττική,
  • (5) στη Στερεά Ελλάδα,
  • (5) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (4) στη Θεσσαλία
  • (3) στην Ήπειρο,
  • (3) στην Πελοπόννησο,
  • (2) στη Δυτική Μακεδονία,
  • (2) στο Βόρειο Αιγαίο και
  • (1) στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί (306) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (4) παραβάσεις και συνελήφθησαν (4) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (582) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (561) άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments