Ελλάδα

Αγία Παρασκευή: Ένταση στην πλατεία – 200 συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να παραμείνουν στην πλατεία

Αγία Παρασκευή: Ένταση στην πλατεία – 200 συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να παραμείνουν στην πλατεία
Αγία Παρασκευή: Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα αποχώρησαν όλοι από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, με τελευταίους τους αστυνομικούς. Με την ψυχραιμία αποφεύχθηκαν τα επεισόδια.

Αγία Παρασκευή: Δεύτερη νύχτα που ο κόσμος επιχείρησε να περάσει το βράδυ του στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, παρά τις συστάσεις της Πολιτείας για αποφυγή του συγχρωτισμού λόγω κορωνοϊού.  Συγκεκριμένα, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη, παρά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Με μεγάφωνα, αρχικά, η Αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με συνθήματα με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι». Μπροστά στον κίνδυνο να προκληθούν επεισόδια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδειχναν προσωρινά να υποχωρούν τηρώντας περισσότερο στάση αναμονής. Από την μεριά τους, οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι προσπαθούσαν μεν να παραμείνουν στην πλατεία, αλλά κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους.

Περίπου στις 23:30, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αποχωρούν, ωστόσο διάσπαρτες ομάδες παρέμεναν μέσα στην πλατεία και στο πεζοδρόμιο της Αγίου Ιωάννου. Λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα, στην πλατεία είχαν παραμείνει διάσπαρτα περί τα 30 άτομα, ενώ και οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποχωρήσει στην πλειοψηφία τους. Οι επικεφαλής της αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή, με συζήτηση έπεισαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η επέμβαση και δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια. Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα ακριβώς, αποχώρησαν άπαντες, με τελευταίους τους αστυνομικούς.

Νίκος Χαρδαλιάς: Κλειστή η πλατεία Αγίου Ιωάννου από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί

“Οι εικόνες δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν από την ψυχολογική πίεση της πανδημίας” ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τα κρούσματα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και πρόσθεσε ότι κάποιοι «δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης» και περιφρονούν τις οδηγίες των ειδικών.

«Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις μας, χθες επιδόθηκαν σε έναν πετροπόλεμο με την ΕΛΑΣ» ανέφερε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι τα τελευταία λεπτά «ισχυρές δυνάμεις» της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, μετά από την απόφαση για εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, όπως περικλύεται στις οδούς Αγίου Ιωάννου, Ελβετίας και Τασοπούλου θα παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί και μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τον υφυπουργό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments