Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας ο περιορισμός του ιού

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας ο περιορισμός του ιού
Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: "Στόχος είναι να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω", ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού στη χώρα μας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρθηκε στις επίπονες προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και συνεχίζονται «για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού», αλλά και στην «ανεύθυνη» συμπεριφορά κάποιων που «μη σεβόμενοι την κοινή προσπάθεια συγκεντρώνονται σε πλατείες».

Στόχος ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς είναι να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω, να προχωρήσουμε στην σταδιακή άρση των μέτρων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο ότι έχουμε πετύχει με κόπο μέχρι στιγμής.

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι στην ηπειρωτική χώρα οι μετακινήσεις, αν, όπως είπε, όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουν από την 18η Μαΐου. Για τα νησιά θα ληφθούν αποφάσεις το προσεχές διάστημα. Υπενθύμισε ότι στην παρούσα φάση οι μετακίνηση μεταξύ νομών επιτρέπεται μόνο για τρεις λόγους. Για τροφοδοσία, για λόγους υγείας, που αποδεικνύονται με ανάλογα έγγραφα και για επαγγελματική απασχόληση, που πάλι αποδεικνύεται από σχετικά έγγραφα.

«Ο ιός είναι ακόμα εδώ και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αν δεν είμαστε προσεκτικοί, γι’ αυτό και η άρση των μέτρων, γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αξιολόγησης του κάθε βήματος και να γίνονται διορθωτικές κινήσεις σε περίπτωση που απαιτείται», τόνισε ο υφυπουργός.

Στις μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών στις πλατείες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και στα μέτρα προστασίας:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments