Οικονομία

Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή πρόστιμα: «Βαριές» καμπάνες

Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή πρόστιμα: «Βαριές» καμπάνες
Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας καταναλωτή πρόστιμα: Πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ «έπεσαν» σε ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, κυρίως κινητών τηλεφώνων.

Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή πρόστιμα: Πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από πολλές καταγγελίες καταναλωτών που σύναψαν συμβάσεις εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ιδίως κινητών τηλεφώνων, σχετικά:

– με μη παράδοση των παραγγελθεισών συσκευών κινητής τηλεφωνίας παρά την καταβολή του τιμήματος, – την αδυναμία επικοινωνίας με την επιχείρηση, η οποία είτε δεν απαντούσε καθόλου ή προέβαλε, σε κάποιες περιπτώσεις, αριθμούς τηλεφώνου που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικούς τηλεφωνικούς αριθμούς της χώρας.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή, μετά από εκτεταμένη έρευνα επιβλήθησαν υψηλά χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ, στις ακόλουθες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις εμπορίας κινητών τηλεφώνων και προϊόντων τεχνολογίας αιχμής, καθώς διαπίστωσε παραβάσεις των διατάξεων για τα δικαιώματα του καταναλωτή σε συμβάσεις από απόσταση καθώς και των διατάξεων περί αθέμιτων (και ειδικότερα παραπλανητικών) εμπορικών πρακτικών.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διερευνά παρόμοιες υποθέσεις και εξετάζει την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, για τα οποία δέχτηκε πληθώρα καταγγελιών και για τις οποίες το καταναλωτικό κοινό θα ενημερωθεί με νεώτερη ανακοίνωση.

Για καταγγελίες σχετικά με φαινόμενα παράνομων και παραπλανητικών πρακτικών από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας κινητών τηλεφώνων, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στη γραμμή καταναλωτή 1520.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments