Ελλάδα

Τουρισμός Ελλάδα 2020: Γερμανικά δημοσιεύματα – Φαίνονται πιθανές οι διακοπές στην Ελλάδα

Τουρισμός Ελλάδα 2020: Γερμανικά δημοσιεύματα – Φαίνονται πιθανές οι διακοπές στην Ελλάδα
Τουρισμός Ελλάδα 2020: «Τα οδικά ταξίδια είναι για την αρχή ασφαλέστερα από τις πτήσεις και θα δούμε αυτού του είδους τον τουρισμό νωρίτερα», δηλώνει ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Τουρισμός Ελλάδα 2020: «Ξαφνικά φαίνονται πιθανές οι διακοπές στη Μαγιόρκα και την Ελλάδα», τιτλοφορείται δημοσίευμα της «Berliner Zeitung» σχετικά με τις δυνατότητες που θα έχουν φέτος οι Γερμανοί για διακοπές στο εξωτερικό.

Ο συντάκτης αναφέρεται σε πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας, εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Τόμας Μπάραϊς, ότι οι Βαλεαρίδες και η Ελλάδα είναι πιθανοί τουριστικοί προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι, ενώ αναμεταδίδει και τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο βρετανικό δίκτυο BBC σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία της Ελλάδας για τον τουρισμό.

«Τα οδικά ταξίδια είναι για την αρχή ασφαλέστερα από τις πτήσεις και θα δούμε αυτού του είδους τον τουρισμό νωρίτερα», δηλώνει ο υπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου, η οποία παραθέτει τις πληροφορίες που είναι έως τώρα γνωστές για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων ότι τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν για τους τουρίστες από το εξωτερικό την 1η Ιουλίου και ότι λεπτομέρειες για το σχέδιο που θα εφαρμοστεί θα ανακοινωθούν έως τις 15 Μαΐου.

Οι κανόνες και οι προϋποθέσεις για να έρθουν φέτος τουρίστες στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μίλησε για το ποια είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα αεροπλάνα που θα πρέπει να τηρηθούν για τις αφίξεις τουριστών. Παράλληλα ενημέρωσε και για το κυβερνητικό σχέδιο όσον αφορά τα ξενοδοχεία, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

Πιστοποιητικά υγείας

Για να γίνονται αφίξεις από το εξωτερικό θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα αεροπλάνα, τόνισε ο υπουργός. Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε σε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να τηρηθούν ώστε να μπορούν να έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα. Για να μπορεί να επιβιβαστεί ένας επιβάτης από το εξωτερικό σε πτήση που έχει προορισμό την Ελλάδα, θα πρέπει το αργότερο εντός των τελευταίων 72 ωρών να έχει λάβει πιστοποιητικό υγειονομικού χαρακτήρα ότι δεν είναι φορέας του κορωνοϊού. Χωρίς το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα του απαγορεύεται η επιβίβαση.

Στις πτήσεις από, προς και εντός της Ελλάδας δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις, δηλαδή η χωρητικότητά τους θα είναι πλήρης προκειμένου, σύμφωνα με όσα ανέφερε, να είναι οικονομικά βιώσιμες οι αερομεταφορές. Δεν θα σερβίρεται φαγητό στους επιβάτες για πτήσεις μέχρι και τέσσερις ώρες, αλλά μόνο συσκευασμένα σνακς.

Ξενοδοχείο καραντίνας σε κάθε τουριστική περιοχή

Όσον αφορά στους τουρίστες θα αναχωρούν από τη χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο έτσι ώστε να μην έχουμε τον κίνδυνο εγκλωβισμού τους και παραμονής σε καραντίνα στην Ελλάδα. Αυτό άλλωστε θα αποτελούσε αντικίνητρο για την επιλογή της χώρας μας ως τόπου διακοπών.

Το υπουργείο Τουρισμού σε κάθε τουριστική περιοχή της χώρας θα μισθώσει ένα τουριστικό κατάλυμα, το οποίο θα λειτουργεί ως «ξενοδοχείο καραντίνας”, όπου θα μεταφέρονται τουρίστες που διαπιστώνεται ότι είναι φορείς του κορονοϊού.

Παράλληλα κάθε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα θα υποχρεωθεί να συμβληθεί με γιατρό, ο οποίος είτε διά ζώσης είτε με τηλεϊατρική θα διαπιστώνει εάν ένας τουρίστας πρέπει να υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα των τεστ θα βγαίνουν εντός έξι ωρών προκειμένου όποιος διαπιστώνεται θετικός να μεταφέρεται σε «ξενοδοχεία καραντίνας».paralia-1200x800

Θα γίνει, εξάλλου ειδική εκπαίδευση του προσωπικού κάθε ξενοδοχείου σε ειδικούς κανόνες υγιεινής. Στα ξενοδοχεία δεν θα υπάρχουν μπουφέδες, αλλά θα γίνεται μόνο σερβίρισμα, πλην ίσως των πολύ μικρών ξενοδοχείων. Στις παραλίες οι ξαπλώστρες θα είναι αραιωμένες και θα έχουν κάλυμμα μιας χρήσης για κάθε λουόμενο.

Οσον αφορά στα έσοδα από τον τουρισμό είπε πως πέρυσι ήταν 18 δισ. ευρώ και φέτος θα έχουμε το πολύ 8 δισ. ευρώ. Ο Χάρης Θεοχάρης προανήγγειλε διακρατικές συμφωνίες με χώρες όπως ΒουλγαρίαΙσραήλ και Κύπρος για την ελεύθερη μετάβαση και επιστροφή Ελλήνων τουριστών σε αυτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments