Άποψη

Έχουμε μπλέξει άσχημα

Έχουμε μπλέξει άσχημα
Την αγωνία του ότι «έχουμε μπλέξει άσχημα» εκφράζει ο Γιάννης Αντύπας στο blog του στο pagenews.gr. Από τη μία ο Ερντογάν κι ο Όρμπαν και από την άλλη οι Τραμπ και Νετανιάχου, καθώς κι άλλοι ηγέτες λένε και κάνουν παράλογα πράγματα. Ποιος μπορεί να τους σταματήσει;

Έχω αρχίσει να φοβάμαι πως ο κόσμος γύρω μου τρελαίνεται! Ο Ταγίπ Ερντογάν βλέπει να τον απειλούν ελληνικά και αρμένικα λόμπι. Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι Κινέζοι χάκερ «μπήκαν» στα άδυτα των αμερικανικών ερευνών για τον κορωνοϊό που έκλεισε σπίτι ολόκληρο τον πλανήτη! Ο Μπένζαμιν Νετανιάχου θέλει να βάλει τσιπάκια στους μαθητές για να χτυπούν όταν το ένα παιδί πλησιάζει πολύ το άλλο!

Στην Κίνα φόρεσαν στους μαθητές βραχιολάκια που καταγράφουν θερμοκρασία! Και ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αισθάνεται καλά τελευταία! Θεέ μου γιατί; Δεν είναι η πρώτη φορά που ο παραλογισμός πνίγει τη λογική στον πλανήτη. Το πρόβλημα είναι ότι τις προηγούμενες φορές, όπως με την άνοδο του ναζισμού, η κατάληξη ήταν να χαθούν εκατομμύρια ζωές. Δε μπόρεσε ο Χίτλερ να πετύχει την τελική λύση, αλλά ο φόρος αίματος ξέφυγε από κάθε προηγούμενο.

Και τώρα, τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι πιο φονικά. Οπότε έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιοι ελέγχουν το κουμπί. Ένα θέμα στο οποίο δε φαίνεται να τα πηγαίνουμε και πολύ καλά. Γιατί, δεν είναι μόνο όσοι έχουν ήδη αναφερθεί. Είναι και ο Ορμπάν, είναι και ο Μπολσονάρου, είναι και ο άλλος ο απίστευτος στη Βενεζουέλα, το όνομα του οποίου μου διαφεύγει, η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Οι λαοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλιώς δεν υπάρχει σωσμός. Θυμάστε ή έχετε ακούσει για το «σεισμός- σωσμός» του Καραμανλή μετά τον μεγάλο σεισμό στη Σαντορίνη τη δεκαετία του 50’; Καμία σχέση.

Τώρα πλέον οι πολίτες θα πρέπει να σταματήσουν να ψηφίζουν «παλαβούς». Ανθρώπους απρόβλεπτους. Δεν είναι δυνατόν να δίνεις «το βαλιτσάκι με τα πυρηνικά» (σ.σ. με την ευρεία έννοια του όρου) σε ανθρώπους για τους οποίους δεν είσαι βέβαιος ότι δε θα το χρησιμοποιήσουν ποτέ. Δε μπορεί να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα ή διάφορους ηθοποιούς και διασκεδαστές στην Ιταλία. Ή νεοφασίστες. Η ψήφος κοστίζει. Στην Ελλάδα παραλίγο να βγούμε από την ΕΕ. Στη γειτονική μας χώρα ο λαϊκισμός ελάχιστα βοήθησε το σύστημα υγείας με αποτέλεσμα ο ιταλικός λαός να βρεθεί στο επίκεντρο της πανδημίας. Στη Μεγάλη Βρετανία ο Μπόρις Τζόνσον παραλίγο να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή τις τρέλες που έλεγε και έκανε.

Όχι άλλο… κάρβουνο κυρίες και κύριοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ψηφίζουμε πολιτικούς οι οποίοι αδιαφορούν για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις στις ζωές μας. Ο σεβασμός του ατόμου και του υπέρτατου αγαθού είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της δημοκρατίας. Το ζητούμενο της προόδου. Θέματα για τα οποία λαϊκιστές κάθε επιπέδου και θέσης στο πολιτικό φάσμα αδιαφορούν. Θέλουν κρίσεις για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους. Θέλουν αδιέξοδα και όχι λύσεις για να είναι «χρήσιμοι». Αλλά, δεν αποφασίζουν αυτοί. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Και έχουμε δικαίωμα και συμφέρον να την αξιοποιούμε σωστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments