Ελλάδα

Αγίου Πνεύματος: Ποια ημέρα πέφτει – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις

Αγίου Πνεύματος: Ποια ημέρα πέφτει – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις
Αγίου Πνεύματος: Μετά το Πάσχα και την Πρωτομαγιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι Έλληνες αναμένεται να προβούν μετά από καιρό στην πρώτη τους επίσημη εξόρμηση.

Αγίου Πνεύματος: Είναι η πρώτη αργία μετά από καιρό που δεν θα τη βιώσουμε ως πολίτες σε καραντίνα. Μένει να δούμε αν και κατά πόσο θα έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σήμερα. Οι Έλληνες περιμένουν πως και πως το συγκεκριμένο τριήμερο προκειμένου να απομακρυνθούν με κάθε επισημότητα από τα σπίτια και να χαλαρώσουν, κάτι που δεν έκαναν λόγω της πανδημίας τόσο το Πάσχα όσο και την Πρωτομαγιά.

Νησιά: Μετακίνηση σε τρεις φάσεις – Πότε «ανοίγουν» για διακοπές

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η επόμενη ημερομηνία απελευθέρωσης των μετακινήσεων είναι η Δευτέρα 18 Μαΐου. Τότε αναμένεται να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία. Υπό την προϋπόθεση ότι όσοι πάνε θα έχουν βεβαίωση του εργοδότη. Ταυτόχρονα από τις 18 Μαΐου θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Οι ημερομηνίες που θα επιτραπούν ταξίδια με αεροπλάνο, τρένο και γιοτ – Τα σχέδια της κυβέρνησης

Η επόμενη φάση αφορά την πρόσβαση στα νησιά της χώρας. Το σχέδιο είναι να είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα μπορεί ο κόσμος να ταξιδέψει κανονικά ακόμα και στα νησιά. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Του Αγίου Πνεύματος είναι, να θυμίσουμε, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments